Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Obrir les biblioteques a l’agost a Barcelona costaria 2 milions d’euros
  • CA

El govern de l’alcaldessa Ada Colau s’obre a la proposta d’ERC d’estudiar que les biblioteques de Barcelona obrin també a l’agost, però adverteix de la factura que suposaria per a les finances municipals. El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha quantificat la despesa en dos milions d’euros el cost que els equipaments culturals continuïn prestant servei durant el mes estiuenc per excel·lència.

“Quant costaria mantenir totes les biblioteques obertes? Ens ho hem de pregutar, la proposta no ho diu”, ha advertit Martí als regidors d’ERC abans de respondre en la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, que s’ha reunit aquest dimarts. El tinent d’alcalde i membre de Barcelona en Comú s’ha mostrat disposat a valorar un canvi en els horaris habituals d’estiu a la xarxa bibliotecària de Barcelona, tal com el líder republicà a l’Ajuntament, Ernest Maragall, va demanar la setmana passada.

En tot cas, el govern municipal ha ressaltat que el públic que assisteix a les biblioteques decau quan la calor s’intensifica a la ciutat. “Durant el trimestre d’estiu, els usuaris de les biblioteques cauen entre un 40% i un 50%”, ha detallat Martí.

Seguiran obertes una quarta part

Al presentar la proposta, ERC ha enfatitzat que només una biblioteca per districte romandrà de guàrdia durant l’agost. Els republicans qüestionen que tan sols una quarta part dels 40 serveis de préstec de llibres i d’altres productes culturals obrin durant el pròxim mes a la ciutat.

Martí ha mostrat sintonia amb el plantejament d’ERC, tot i que ha subratllat que cal reparar en la despesa que comporta que les biblioteques no tanquin l’agost. “El Consorci de Biblioteques de Barcelona, i crec que amb encert gestionant els recursos públics, decideix que només en un dels tres mesos d’estiu, a l’agost, hi hagi reducció”, ha defensat el tinent d’alcalde.

El retrobament de García Márquez amb Balcells

Per altra banda, els republicans retreuen a Colau que no hagi augmentat el nombre de biblioteques a Barcelona durant els dos mandats dels comuns al capdavant de l’Ajuntament. L’obertura de la nova gran biblioteca de Sant Martí, batejada amb el nom de l’escriptor Gabriel García Márquez, substitueix un antic equipament del districte.

Precisament, aquest dimarts s’ha conegut que el nobel colombià es retrobarà simbòlicament amb la seva agent literària, Carme Balcells. La barcelonina donarà nom a la plaça situada davant de la flamant biblioteca de García Márquez, inaugurada el maig passat però que torna a estar en part en obres per culminar la construcció de l’edifici.

Més notícies
Una de les butaques sostretes de la biblioteca / Twitter (@virhouse)
Troben la butaca robada d’una biblioteca barcelonina a la terrassa d’un veí
Notícia: Troben la butaca robada d’una biblioteca barcelonina a la terrassa d’un veí
Comparteix
Els treballadors de l'equipament estudien posar una denúncia per robatori de mobiliari
L'entrada de la llibreria Medios, al carrer Valldonzella, al Raval / Google Street View
Tanca la llibreria Medios, després de més de 20 anys al Raval
Notícia: Tanca la llibreria Medios, després de més de 20 anys al Raval
Comparteix
La caiguda de les compres d'estudiants i la pandèmia forcen la clausura de l'establiment
Els fons sobre cultura popular adquirits pel Departament de Cultura
Notícia: Els fons sobre cultura popular adquirits pel Departament de Cultura
Comparteix
S’han presentat aquest dimecres a la Filmoteca de Catalunya
Seu de la CNMC a Barcelona / Antonio Lajusticia Bueno
ERC interpel·la Pedro Sánchez pel cas de xenofòbia en una seu estatal
Notícia: ERC interpel·la Pedro Sánchez pel cas de xenofòbia en una seu estatal
Comparteix
Demana al Govern espanyol que aclareixi si va prendre mesures per les denúncies per assetjament a l'edifici de la CNMC a Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa