La llibreria Medios abaixarà la persiana per sempre més en menys de dues setmanes. L’establiment –especialitzat en llibres de periodisme, comunicació i d’imatge– desapaix després de més 20 anys al Raval, on es va instal·lar el 1999, després d’una primera etapa de tres anys al carrer Còrsega. El negoci ha anunciat l’imminent tancament del local, ha informat el diari Ara.

Els tres socis han venut els baixos del número 7 del carrer Valldonzella perquè el negoci, tal i com l’havien conegut, ja no és rendible,. “Fa temps que hi donàvem voltes perquè ha canviat molt la forma de comprar i de vendre. I des de la pandèmia cap aquí s’ha notat molt la diferència”, resumeix Rosario Garcia en declaracions a l’ACN. La botiga desapareix però el negoci no es liquida per complet: Medios seguirà venent en línia, amb una oferta adreçada a biblioteques i institucions, tot i que no descarta estendre-la també a particulars.

Fins al 19 de juliol

“Serà un canvi; d’estar oberts al public 26 anys a treballar… d’una altra manera. Un canvi gran, i també potser més relaxat”, assumeix la llibretera encara des del local del Raval on encara despatxaran fins el proper 19 de juliol. Medios ha comunicat el tancament a les xarxes socials, on publicita que es troben en plena liquidació d’estoc i animen els lectors a acudir-hi per buidar les lleixes abans de la data de tancament.

Medios va aterrar al Raval l’any 1999 de la mà dels seus tres socis, la Rosario, l’Enrique i la Rosa. Després de tres anys al carrer Còrsega, el local es va traslladar al carrer Valldonzella, a tocar de la Facultat de Comunicació Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull. Durant anys, els seus estudiants i els d’altres facultats i centres educatius del barri van alimentar la caixa de la llibreria.

Consum a la baixa

Però des de fa temps aquest consum ha anat a la baixa, per diverses raons. Garcia diu que ja fa molt que “donaven voltes” al tancament del local, pel canvi d’hàbits de consum cap a l’entorn digital, i la conseqüent caiguda de les vendes físiques. La pandèmia ho ha acabat de precipitar.

Així doncs, Medios deixarà de tenir una llibreria oberta al públic després de 26 anys, però no desapareixerà del tot. “A partir d’ara treballarem encarats a les biblioteques d’universiats, d’institucions publiques i privades”, detalla la sòcia fundadora de la llibreria. Ho faran des d’un local del carrer Varsòvia, al Guinardó, on tindrà l’oficina l’empresa. El negoci, reorientat a la venda en línia. Amb tot, Rosari no descarta que els clients particulars pugin seguir demanant-los llibres, això sí, ja no darrere de l’aparador.

Més notícies
Pintada feixista a la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall / @aginacabre (Twitter)

Pintada feixista en una biblioteca: “Menys llibres i més Espanya Vox”

Notícia: Pintada feixista en una biblioteca: “Menys llibres i més Espanya Vox”
Comparteix
El missatge ha aparegut aquest dijous al matí a la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall
Notícia: Pintada feixista en una biblioteca: “Menys llibres i més Espanya Vox” - Mobile
La Vall d'Hebron, un dels barris de Barcelona sense biblioteca i sense cap llibreria /

foto: Jordi Play

Els barris orfes de lletres a Barcelona: ni biblioteca ni llibreria

Notícia: Els barris orfes de lletres a Barcelona: ni biblioteca ni llibreria
Comparteix
Hi ha 33 veïnats sense biblioteca i 25 sense venda de llibres | Alguns, com Vall d'Hebron, ni tan sols tenen quiosc o centre cívic
Notícia: Els barris orfes de lletres a Barcelona: ni biblioteca ni llibreria - Mobile
Roda de premsa d'ERC sobre les biblioteques que tanquen a l'agost / Foto: ERC

ERC demana a Colau que obri totes les biblioteques a l’agost

Notícia: ERC demana a Colau que obri totes les biblioteques a l’agost
Comparteix
Només una per districte estarà 'de guàrdia', és a dir, una quarta part de les 40 que hi ha en total
Notícia: ERC demana a Colau que obri totes les biblioteques a l’agost - Mobile
Bastida davant de la biblioteca García Márquez / Foto: Adrià Alsina

La flamant biblioteca Gabriel García Márquez, inaugurada abans d’acabar-la

Notícia: La flamant biblioteca Gabriel García Márquez, inaugurada abans d’acabar-la
Comparteix
L'Ajuntament va dedicar-li una festa un mes i mig abans de la finalització, retardada per falta de materials
Notícia: La flamant biblioteca Gabriel García Márquez, inaugurada abans d’acabar-la - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa