Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pintada feixista en una biblioteca: “Menys llibres i més Espanya Vox”

Pintada feixista a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall. “Menys llibres i més Espanya”, seguit de la paraula Vox, en referència al partit d’ultradreta que dirigeix Santiago Abascal. A través de Twitter una usuària que es fa dir Angelina Cabré i Ametllé ha denunciat aquest missatge. “Això ens hem trobat aquest matí”, ha lamentat.

“Hi va haver una època que Vox era un diccionari!”, ha exclamat l’escriptor Màrius Serra, com a resposta a la piulada d’aquesta dona. L’Ajuntament ja ha estat notificat d’aquesta incidència i està treballant per esborrar aquest missatge feixista, tal com ha informat a través de la mateixa xarxa social el compte oficial d’Ecologia Urbana del consistori que, entre altres, se’n carrega d’aquestes qüestions. “Retiraran la pintada el més aviat possible”, han promès.

La Fiscalia demana presó per un ultra

Aquest fet coincideix amb al resolució de la Fiscalia, que ha demanat tres anys de presó per un ultra que cridar a la “mort als jueus”. El ministeri públic posa contra les cordes un ultradretà per haver entonat càntics antisemites el passat 12 d’Octubre a Barcelona. Proposa una pena de 3 anys de presó per aquesta i altres proclames d’extrema dreta adreçades als jueus, en una concentració de caire ultra convocada pel partit Democràcia Nacional.

Els fets, segons el relat del fiscal que ha recollit l’agència ACN, situen l’acusat en una manifestació matinal que va començar a plaça Espanya i va acabar a la plaça Sant Jordi de Montjuïc. Durant l’itinerari, hauria cridat diverses amenaces directes a la comunitat jueva, entre elles “mort als jueus”, “mateu els jueus” o “mort a Israel”. Els Mossos d’Esquadra el van interceptar durant la marxa i va deixar de fer aquests càntics.

Tot i la petició de pena individual, la fiscalia reconeix que l’acusat no era pas l’únic que corejava càntics ultra d’aquesta mena. La protesta la integraven unes 250 persones i el pas dels assistents deixava sentir expressions de clar falangisme i racisme. “Fora els rojos”, “Hitler”, “visca Francisco Franco” o “Menes no, Menes no” van ser alguns dels lemes que es van sentir aquell 12 d’Octubre entre la plaça Espanya i la plaça Sant Jordi, al Poble-Sec i Montjuïc.

Cada any el mateix

Cada any Barcelona és escenari d’una convocatòria ultra pel dia de la Hispanitat o dia del Pilar, data instituïda el 1987 com a festivitat nacional espanyola. En la cita ultra de 2021 es van fer també salutacions romanes i es va cremar una bandera estelada.

Les proves que aporta l’acusació és el testimoni dels Mossos d’Esquadra que vigilaven el transcurs de la protesta. Van aixecar acta contra l’acusat pels crits antisemites que proferia. La fiscalia també disposa de vídeos on es veuen els fets, que considera un delicte d’odi tal com preveu l’article 510 del Codi Penal. En aquest sentit, demana una pena de 3 anys de privació de llibertat i hi suma una multa de 3.600 euros. L’home té antecedents penals però no són computables a aquest procés judicial.

Més notícies
Efectes del bombardeig del 17 de març de 1938 a la Gran Via de Barcelona / Brangulí / Arxiu Nacional de Catalunya

16 de març: la data que agermana els bombardeigs de Barcelona i d’Ucraïna

Notícia: 16 de març: la data que agermana els bombardeigs de Barcelona i d’Ucraïna
Comparteix
Els últims atacs contra civils ucraïnesos coincideixen amb l'aniversari de l'ofensiva aèria més destructiva sobre la capital catalana, mancada d'acte institucional que la recordi
Notícia: 16 de març: la data que agermana els bombardeigs de Barcelona i d’Ucraïna - Mobile
Els serveis d'emergència busquen víctimes després del bombardeig rus contra una unitat militar a la regió de Sumy, a Ucraïna / Dmytro Zhyvytskyi / ACN

Els mètodes contra les bombes a Barcelona que ara s’utilitzen a Ucraïna

Notícia: Els mètodes contra les bombes a Barcelona que ara s’utilitzen a Ucraïna
Comparteix
La tenacitat dels barcelonins davant dels bombardeigs de la Guerra Civil troba paral·lelismes en la resistència a la invasió russa
Notícia: Els mètodes contra les bombes a Barcelona que ara s’utilitzen a Ucraïna - Mobile
Mapa de la UPF on s'indica l'accés a l'edifici Mercè Rodoreda / David Melero

La UPF suspèn la xerrada de l’expert que difonia missatges feixistes

Notícia: La UPF suspèn la xerrada de l’expert que difonia missatges feixistes
Comparteix
"S'ha suspès com acte públic i ha quedat com una reunió tancada de treball", diuen fonts de la universitat
Notícia: La UPF suspèn la xerrada de l’expert que difonia missatges feixistes - Mobile
Edifici Roger de Llúria de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona / UPF

La UPF convida un expert que difon missatges feixistes i masclistes

Notícia: La UPF convida un expert que difon missatges feixistes i masclistes
Comparteix
Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat Abat Oliba CEU, farà una xerrada sobre els indults
Notícia: La UPF convida un expert que difon missatges feixistes i masclistes - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 19, 2022 | 19:56
    Pere Llimonera i Citronell maig 19, 2022 | 19:56
    Como pintada, si de verdad es de los de Vox, es una sandez... Solo que N0 veo yo a ningún £Partido Político escribiendo esas cosas y con tal simpleza, que N0 favorecería en NaDa al que lo escribe, sino todo lo contrario... Mas bien responde a la imagen que los de las Fantasías y la Historia inventada quieren dar de otros partidos (PP, Ciudadanos, Vox, incluso PSC y Podemitas) ajenos al golpismo separata... Conociendo a los separatas suprematas, sospecho muy sospechadamente que se trata de una OPERACIÓN ESPECIAL Militar de MARKETING independenciero de patrias inventadas haciendo PiNTaDas de "FaLSa BaNDeRa" de los 'Batallones de AZov" suprematas ibéricos (del Nor-Este, en concreto)... algo muy corriente entre ellos y que llevan "anys i panys" haciendo en los Comentarios... Y es que, a la Burbuja de patrias inventadas, ya se la conoce y su falta de "Ética" y de todo lo demás; ya N0 sorprende a nadie... Apa, Bon dia a tothom!

Nou comentari

Comparteix