Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UPF suspèn la xerrada de l’expert que difonia missatges feixistes

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona recula i cancel·la a última hora la xerrada d’Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat Abat Oliba CEU, que de forma recurrent ha difós missatges feixistes i masclistes a les xarxes socials. González de León Berini havia estat convidat en qualitat d'”expert”, com ha dit la UPF, per realitzar aquest dimarts un seminari anomenat Una revisió iusfilosòfica sobre l’indult: naturalesa jurídica i alguns malentesos. Finalment, no s’ha fet com estava previst. “S’ha suspès com acte públic i ha quedat com una reunió tancada de treball”, detallen fonts de la universitat al TOT Barcelona.

El senyor González de León Berini ha repiulat imatges a Twitter on es veu clarament com una persona alça el braç, fent la salutació feixista.

Piulada feixista d'Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat de Abad Oliba CEU / Twitter
Piulada feixista d’Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat de Abat Oliba CEU / Twitter

També ha difós missatges obertament masclistes a través de la mateixa xarxa social. En concret, ha publicat la imatge d’una pancarta d’aficionats del RCD Espanyol on es llegeix el missatge “Shakira és de tots”. Juntament amb aquesta fotografia s’hi llegeixen dos hashtags on apareixen els missatges Fuck FCB [merda FCB, en anglès] i RCDE, en al·lusió al club de futbol que l’”expert” defensa a ultrança.

Piulada masclista d'Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat de Abad Oliba CEU / Twitter
Piulada masclista d’Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat de Abat Oliba CEU / Twitter

Fins i tot ha assegurat que il·legalitzaria la Constitució Espanyola de 1978. Aquesta redacció ha intentat posar-se en contacte amb Arturo González de León Berini sense èxit.

Piulada feixista d'Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat de Abat Oliba CEU / Twitter
Piulada feixista d’Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat de Abat Oliba CEU / Twitter

Aquest dilluns la universitat assegurava a aquesta redacció que no estava prevista cap modificació de l’acte que organitzava el Grup de Recerca en Dret Penal Econòmico-Empresarial (Iuscrim) i que tenia previst celebrar-se a l’edifici Mercè Rodoreda de la UPF a les 14 hores d’aquesta tarda. A l’hora esmentada, personal de la UPF ha informat de la cancel·lació de l’acte a la gent concentrada al lloc on s’havia de celebrar la xerrada, amb l’ànim de boicotejar-la, informa el fotoperiodista David Melero.

Segons les mateixes fonts de la universitat, els missatges d’aquesta persona “no entren en contradicció” amb la declaració del claustre universitari “sobre el respecte, defensa i promoció de la llibertat d’expressió” del passat 26 de gener. Allà s’hi deia que aquesta pràctica “no empara aquelles expressions que difamen una persona o col·lectiu concrets, que constitueixin una amenaça o un assetjament efectius, que envaeixin injustificadament interessos essencials de privacitat o confidencialitat”.

Cridòria digital

Les xarxes socials han criticat l’actitud de la universitat per convidar aquesta persona. “Tot molt normal“, ha ironitzat Joan Mangues, politòleg per la Universitat de Barcelona. Des de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) han criticat els fets. “És inadmissible que una universitat pública com la UPF doni altaveu a aquest senyor desacomplexadament franquista”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 15, 2022 | 18:36
    ciutadà febrer 15, 2022 | 18:36
    Segur que ha estat perquè us en heu adonat de què l'havieu cagada, no pas per manca de convicció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa