Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UPF convida un expert que difon missatges feixistes i masclistes

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona ha convidat aquest dimarts un “expert”, com l’han qualificat, per fer una xerrada per parlar dels indults. La universitat ha convidat Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat Abat Oliba CEU. Es tracta d’una persona que difon missatges feixistes i obertament masclistes a les xarxes socials.

La UPF ha invitat aquesta persona per realitzar un seminari anomenat Una revisió iusfilosòfica sobre l’indult: naturalesa jurídica i alguns malentesos, que organitza el grup de recerca en Dret Penal Econòmic-Empresarial (Iuscrim) i que tindrà lloc a l’edifici Mercè Rodoreda de la universitat a les 14 hores de la tarda.

El senyor González de León Berini ha repiulat imatges a Twitter on es veu clarament com una persona alça el braç, fent la salutació feixista.

Piulada feixista d'Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat de Abad Oliba CEU / Twitter
Repiulada feixista d’Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat Abat Oliba CEU / Twitter

També ha difós missatges obertament masclistes a través de la mateixa xarxa social. En concret, ha publicat la imatge d’una pancarta d’aficionats del RCD Espanyol on es llegeix el missatge “Shakira és de tots”. Juntament amb aquesta fotografia s’hi llegeixen dos hashtags on apareixen els missatges Fuck FCB [merda FCB, en anglès] i RCDE, en al·lusió al club de futbol que l'”expert” defensa a ultrança.

Piulada masclista d'Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat de Abad Oliba CEU / Twitter
Piulada masclista d’Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat Abat Oliba CEU / Twitter

Les explicacions de la universitat són poques. “És un seminari acadèmic, sobre un tema acadèmic i ell és expert en aquest tema”, assenyalen fonts de la UPF al TOT Barcelona. “És un seminari de petit format, no té més”, emfatitzen. En concret, es tracta d’una xerrada dirigida a estudiants de doctorat.

Segons les mateixes fonts, els missatges d’aquesta persona “no entren en contradicció” amb la declaració del claustre universitari “sobre el respecte, defensa i promoció de la llibertat d’expressió” del passat 26 de gener. Allà s’hi deia que aquesta pràctica “no empara aquelles expressions que difamen una persona o col·lectiu concrets, que constitueixin una amenaça o un assetjament efectius, que envaeixin injustificadament interessos essencials de privacitat o confidencialitat”.

En la mateixa línia, aquest “expert” ha assegurat que il·legalitzaria la Constitució Espanyola de 1978. Aquesta redacció ha intentat posar-se en contacte amb Arturo González de León Berini sense èxit. La UPF no planteja cancel·lar la xerrada: “No està previst”, diuen.

Piulada feixista d'Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat de Abad Oliba CEU / Twitter
Piulada d’Arturo González de León Berini, professor de Dret Penal a la Universitat Abat Oliba CEU / Twitter

Les xarxes bullen

Les xarxes socials s’han omplert de crítiques. “Hola, UPF, dimarts teniu aquesta persona fent un seminari a la universitat. Al seu TL [missatges, en anglès] trobareu fotos amb pancartes de Shakira es de todos. Tot molt normal“, ha ironitzat Joan Mangues, politòleg per la Universitat de Barcelona.

Així mateix, des de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) han criticat els fets. “És inadmissible que una universitat pública com la UPF doni altaveu a aquest senyor desacomplexadament franquista”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Universitari a febrer 14, 2022 | 22:00
    Universitari febrer 14, 2022 | 22:00
    Aquests de la UPF no m'aprenen, surten d'una i cauen en una altra. No serà que ja els hi va bé?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa