Barcelona rebutja l’Hermitage mentre que ciutats com Berlín i Nova York aposten pel turisme cultural

Segons algunes previsions, el Museu hauria aconseguit 850.000 visitants el primer any

Mentre Barcelona rebutja el projecte de construir una seu del Museu Hermitage al barri de la Barceloneta, que segons algunes previsions hagués aconseguit 850.000 visitants el primer any, altres ciutats com Oslo, Berlín i Nova York aposten pel turisme cultural amb nous museus, segons ha destacat aquest diumenge el diari ‘Expansión’.

Oslo inaugurarà aquesta primavera el museu dedicat al pintor Edvard Munch, el pintor de l’angoixa, en un espectacular edifici dissenyat per l’arquitecte espanyol Juan Herreros. L’art de Munch s’exhibirà en tres sales principals, el que permetrà exposar la major part de les seves 28.000 obres. A més, donarà cabuda a exposicions temporals dels millors artistes noruecs i internacionals.

Al sud d’Oslo, també a la primavera, obrirà les portes Ramme, una propietat que va pertànyer a Munch, i on va pintar les seves famoses obres. Envoltat de parcs i boscos, es tracta d’una nova destinació cultural amb exposicions, concerts i obres de teatre. S’inaugurarà amb una gran exposició sobre l’artista.

El nou museu de Petra (Jordània), inaugurat el mes de desembre passat, és un espectacular edifici de 1.800 metres quadrats amb més de 300 objectes i una piscina ornamental. En un recorregut de dues hores, des de l’Edat de Pedra, incideix en la sofisticada enginyeria que subministrava aigua a l’antiga ciutat del desert. Altres galeries exploren la vida i la mort, des de la famosa Tomba del Tresor, fins als recents descobriments arqueològics, passant per preciosos frescos i pisos de mosaic trobats a Petra.

Berlín també va estrenar fa uns mesos la James-Simon-Galerie, la nova i espectacular entrada dissenyada per David Chipperfield, arquitecte britànic que ja va reconstruir el Neues Museum i que portava treballant en aquest projecte 20 anys. L’edifici està pensat com un pont entre el Museu de Pèrgam i el Neues, unint el passat dels seus edificis històrics de pedra calcària, amb la flamant construcció blanca i contemporània de Chipperfield.

El passat 21 d’octubre va reobrir les seves portes el Museum of Modern Art de Nova York (Moma), després d’una ampliació, tant arquitectònica com artística, en la qual s’han invertit 450 milions de dòlars. Situat en el centre de Manhattan, l’icònic Moma dóna la benvinguda en un lluminós i ampli vestíbul que obre pas a 37.000 metres quadrats d’art, un 30% més d’espai expositiu, on s’inclouen noves galeries d’art en viu i un innovador Laboratori de Creativitat amb finalitats educatives que busca acostar l’art als tres milions de persones que el visiten cada any.

La gran novetat és que l’extensa col·lecció d’obres d’artistes com Andy Warhol, Jackson Pollock, Brancusi, Matisse o Picasso, apareixen ara exposats al costat de les obres que els van inspirar, de diferents períodes i de molts països, en una barreja fascinant.

 

Més informació

Comentaris

    Serafí Bandarra i Grataconys 03/02/2020 1:00 pm
    Hem aquest no els parlis de cultura,es perde el temps

Nou comentari