La presidenta de Madrid intenta aprofitar el veto de Barcelona a l’Hermitage

Isabel Díaz Ayuso ja va anunciar la intenció d'intentar prendre el Mobile a la capital catalana

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha manifestat que l’Ajuntament de Madrid comptarà amb el suport de l’executiu autonòmic en els seus contactes amb els representants del museu d’art de Sant Petersburg, Hermitage, sobre una possible arribada a la capital espanyola.

Així ho ha detallat als mitjans de comunicació abans d’assistir a un diàleg entre l’expresident del govern d’Espanya, José María Aznar, i el president del PP, Pablo Casado, titulat Espanya davant un canvi de règim, organitzat per l’Aula de Lideratge de l’Institut Atlàntic de Govern i la Universitat Francisco de Vitòria.

[r:1]

Al respecte, Ayuso ha comentat que ha de parlar sobre aquesta qüestió amb l’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, però que si decideix donar suport a aquesta opció, compti amb el suport de la Comunitat de Madrid, ja que creu que tots els projectes, tant nacionals com internacionals, que puguin recalar a la regió són “bons”, sobretot si porten “cultura i turisme”.

La delegada de l’àrea Cultura, Turisme i Esport de l’Ajuntament de Madrid, Andrea Levy, iniciarà “pròximament” un diàleg amb els representants de l’Hermitage. Fonts municipals han informat que “Madrid està oberta a totes les sensibilitats artístiques i, per aquest motiu, no es va a vetar que ningú presenti el seu projecte a la ciutat”. Així, les properes setmanes s’iniciaran converses per valorar la idoneïtat d’el projecte i la possibilitat que es pogués instal·lar a la capital.

[r:2]

Aquestes converses s’iniciaran “després del rebuig d’instal·lar una seu de l’Hermitage a Barcelona” per part de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. Des de l’àrea lamenten que aquesta seu no vagi veure la llum, ja que “era bona per als veïns d’una àrea com la Barceloneta, després de diversos anys de govern de l’actual alcaldessa”.

Més informació

Nou comentari