Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona anuncia 40 dies d’espectacles per Nadal
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona anuncia 40 dies de programació d’activitats culturals per la campanya de Nadal, de les més àmplies dels darrers anys. Entre les novetats hi haurà 100 concerts de jazz clàssic sense avís previ a 50 ubicacions de la ciutat i una instal·lació lumínica a plaça Universitat per homenatjar a la ciutadania, amb un miler de frases quotidianes de la pandèmia projectades sobre teles negres penjades a 3 metres d’alçada.

L’alcaldessa Ada Colau i el primer tinent Jaume Collboni han presentat la campanya aquest dissabte al Saló de Cent. Porta per lema “La ciutat del Nadal” i per primer cop compta amb un comissari artístic propi, funció que s’ha encarregat a Oriol Martí Sambola, exidirector de FiraTàrrega. Colau ha fet una crida explícita a “redescobrir el centre de la ciutat amb la màgia del Nadal” i Collboni ha defensat que ara l’Ajuntament capgiri la tendència descentralitzadora dels darrers anys.

Homenatge lumínic a la ciutadania a la plaça Universitat / Ajuntament de Barcelona
Homenatge lumínic a la ciutadania a la plaça Universitat / Ajuntament de Barcelona

El pressupost del programa creix fins a gairebé 5 milions d’euros, un més que els anys anteriors. Del total, 1,7 serà per l’enllumenat, 1,5 per a les activitats de promoció comercial i 1,6 per a la cultura. Totes les propostes són de “creativitat local”, ha explicat Sambola, que ha posat èmfasi en la implicació dels professionals i entitats culturals de la ciutat. D’activitats suspeses a causa de la pandèmia, pràcticament l’única important és el festival ‘La Ciutat dels Somnis’, hereu del saló de la infància que se celebrava des de 1963.

La plaça Catalunya acollirà un “festival de Nadal” amb un centenar de sessions en horari de matí, tarda i vespre entre el 19 de desembre i el 30 de desembre. Les activitats estaran adreçades al públic familiar i caldrà reserva prèvia. Les matinals inclouran contes, manualitats, experiments i esport per a infants de 4 a 12 anys.

Escenari previst per Nadal a la plaça Catalunya / Ajuntament de Barcelona
Escenari previst per Nadal a la plaça Catalunya / Ajuntament de Barcelona

Cada tarda hi haurà espectacles de música i circ a les 17h i a les 19h. Als vespres es podrà veure una versió multimèdia del Conte de Nadal de Charles Dickens, de la companyia Insectotròpics. A més, es mantindrà la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, que celebrarà la seva 6a edició amb 32 casetes i aforament limitat al 30% per evitar aglomeracions.

Una altra novetat d’enguany és la nadala barcelonina encarregada a l’artista Paula Valls, que el consistori vol que soni “a tot arreu” aquesta campanya. Pel que fa als barris, el fossar del mercat de Sant Antoni estrenarà un Tió de Nadal “familiar, interactiu i digital” que els nens i nenes podran picar sense tocar cap bastó, només cantant la cançó del tió ben fort. Per primer cop, les llums de la Sala Hipòstila del Park Güell s’encenen als vespres en motiu de les festes nadalenques.

La Fabra i Coats acull un any més la Fàbrica dels Reis, que es pot visitar fins el dia 4 / ACN

També hi haurà mercats nadalencs, com la tradicional Fira de Reis a la Gran Via o el nou Poblenou Urban Creative Market. A més, l’Ajuntament ha volgut que el Port Olímpic també entrés a la programació amb actes relacionats amb el mar, un programa molt modest de l’1 al 5 de gener però que servís de “tret de sortida” de la nova etapa de gestió municipal al moll de Mestral.

Entre les propostes que continuen hi ha el Bus Turístic que recorre carrers amb enllumenat nadalenc i l’exitosa Fàbrica dels Reis d’Orient a la Fabra i Coats de Sant Andreu. Tornarà a obrir al públic –amb mesures sanitàries– els dies 28, 29 i 30 de desembre i del 2 al 4 de gener. Es podrà visitar de les 16.00h a les 21.00h i caldrà reservar prèviament l’entrada. Com ja va avançar el consistori, no hi haurà Cavalcada de Reis però Ses Majestats d’Orient arribaran a Barcelona en vaixell com cada any i es podran veure i saludar al Fòrum.

Colau i Collboni presentant la campanya de Nadal / Youtube
Colau i Collboni presentant la campanya de Nadal / Youtube

A preguntes de la premsa, Sambola ha detallat que la reserva prèvia d’entrades seguirà el mateix procediment que per la Mercè, malgrat que per la festa major es va col·lapsar el primer dia per allau de demanda i l’absentisme va deixar mig buides moltes activitats presumptament plenes. “De tot se n’aprèn i s’ha treballat en millores però serà mateix sistema operatiu limitant el número de reserves per persona”, ha dit Sambola. Sobre les absències, ha apel·lat a la responsabilitat de la gent i ha confiat que “poc a poc es va assumint” el compromís d’assistència.

Més notícies
La Ciutat dels Somnis de l'edició del 2018 / Fira de Barcelona
Suspès el festival nadalenc ‘La Ciutat dels Somnis’
Notícia: Suspès el festival nadalenc ‘La Ciutat dels Somnis’
Comparteix
L'Ajuntament confirma que no es podrà celebrar | S'organitzava cada Nadal des de 1963
Passeig del Born | Wikipedia
Barcelona Oberta promou rutes culturals pel centre per atraure compradors
Notícia: Barcelona Oberta promou rutes culturals pel centre per atraure compradors
Comparteix
L'entitat vol dinamitzar el centre i ajudar a la recuperació del comerç
La campanya de Nadal, una esperança per al petit comerç del centre AJUNTAMENT
Barcelona encén els llums de Nadal amb un espectacle de Sol Picó
Notícia: Barcelona encén els llums de Nadal amb un espectacle de Sol Picó
Comparteix
L'Ajuntament confia consolidar el contracte centralitzat el 2021 i anuncia un concurs per millorar l'estètica
Imatge d'arxiu de l'encesa de llums de Nadal / @Bcn_Eixample
El passeig de Gràcia es revolta contra l’Ajuntament i retarda l’encesa de llums de Nadal
Notícia: El passeig de Gràcia es revolta contra l’Ajuntament i retarda l’encesa de llums de Nadal
Comparteix
És un "acte de protesta per les polítiques de mobilitat de l'Ajuntament" i la negativa a una pista de patinatge gratuïta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa