Barcelona encén els llums de Nadal amb un espectacle de Sol Picó

L'Ajuntament confia consolidar el contracte centralitzat el 2021 i anuncia un concurs per millorar l'estètica

El Nadal ha arribat als carrers comercials de Barcelona i ho ha fet de la mà de Sol Picó i la tradicional encesa de llums. La plaça Comercial del Born ha acollit aquest dijous al vespre l’espectacle Covinal de la ballarina, un muntatge de llum, música electrònica, música en directe i coreografia, que ha volgut ser un homenatge a la ciutadania, les trobades familiars i una crida a l’esperança dins de les dificultats d’aquest 2020. L’espectacle ha comptat amb públic però amb cita prèvia i seguint les mesures sanitàries vigents.

L’estrena no ha estat simultània a tota la ciutat: el passeig de Gràcia ha endarrerit expressament l’encesa en senyal de protesta per la negativa de l’Ajuntament a una pista de patinatge que els comerciants volien instal·lar a Jardinets.

Pel que fa a les llums, enguany s’han il·luminat 100 quilòmetres i han arribat a noves vies i zones, com els 39 edificis dels mercats de la ciutat. Les llums s’apagaran el 7 de gener. L’Ajuntament de Barcelona ha incrementat un 65% la inversió en il·luminació nadalenca, passant de l’1,2 milions d’euros de l’any passat a 1,7 aquest any.

L’augment del pressupost es tradueix en més vies il·luminades; l’increment del 50 al 75% de la subvenció ordinària per a les associacions comercials que posen llums de Nadal; i un nou model de contractació al qual s’han apuntat només 16 carrers malgrat que tenia vocació de centralitzar la majoria d’artèries.

Novetats

Entre les novetats al centre hi ha la plaça de Catalunya, que estarà completament il·luminada aquest Nadal; i la recuperació de les llums al carrer de Balmes. A més, es consoliden la plaça Urquinaona i Via Laietana i es continuen il·luminant la Gran Via, Aragó, el Paral·lel i la plaça Universitat. També es tornaran a il·luminar la Diagonal, el Passeig de la Verneda, Binèfar i Via Trajana i Creu Coberta i Pelai tornaran a tenir arcs de llums a banda i banda del carrer.

Concurs per a 2021

L’Ajuntament confia consolidar l’any vinent el contracte centralitzat i insisteix que el nou model proposat ha de comportar un increment de la qualitat estètica i una gestió més còmoda per als botiguers. Amb aquest objectiu es farà un concurs per seleccionar l’estudi de disseny que prepararà un catàleg amb les propostes marc dels llums de Nadal per a les empreses instal·ladores. L’objectiu és que entre el 2021 i el 2022 estigui creat el ‘Model Barcelona’ de llums de Nadal.

Més informació

Nou comentari