El Nadal ha arribat als carrers comercials de Barcelona i ho ha fet de la mà de Sol Picó i la tradicional encesa de llums. La plaça Comercial del Born ha acollit aquest dijous al vespre l’espectacle Covinal de la ballarina, un muntatge de llum, música electrònica, música en directe i coreografia, que ha volgut ser un homenatge a la ciutadania, les trobades familiars i una crida a l’esperança dins de les dificultats d’aquest 2020. L’espectacle ha comptat amb públic però amb cita prèvia i seguint les mesures sanitàries vigents.

L’estrena no ha estat simultània a tota la ciutat: el passeig de Gràcia ha endarrerit expressament l’encesa en senyal de protesta per la negativa de l’Ajuntament a una pista de patinatge que els comerciants volien instal·lar a Jardinets.

Pel que fa a les llums, enguany s’han il·luminat 100 quilòmetres i han arribat a noves vies i zones, com els 39 edificis dels mercats de la ciutat. Les llums s’apagaran el 7 de gener. L’Ajuntament de Barcelona ha incrementat un 65% la inversió en il·luminació nadalenca, passant de l’1,2 milions d’euros de l’any passat a 1,7 aquest any.

L’augment del pressupost es tradueix en més vies il·luminades; l’increment del 50 al 75% de la subvenció ordinària per a les associacions comercials que posen llums de Nadal; i un nou model de contractació al qual s’han apuntat només 16 carrers malgrat que tenia vocació de centralitzar la majoria d’artèries.

Novetats

Entre les novetats al centre hi ha la plaça de Catalunya, que estarà completament il·luminada aquest Nadal; i la recuperació de les llums al carrer de Balmes. A més, es consoliden la plaça Urquinaona i Via Laietana i es continuen il·luminant la Gran Via, Aragó, el Paral·lel i la plaça Universitat. També es tornaran a il·luminar la Diagonal, el Passeig de la Verneda, Binèfar i Via Trajana i Creu Coberta i Pelai tornaran a tenir arcs de llums a banda i banda del carrer.

Concurs per a 2021

L’Ajuntament confia consolidar l’any vinent el contracte centralitzat i insisteix que el nou model proposat ha de comportar un increment de la qualitat estètica i una gestió més còmoda per als botiguers. Amb aquest objectiu es farà un concurs per seleccionar l’estudi de disseny que prepararà un catàleg amb les propostes marc dels llums de Nadal per a les empreses instal·ladores. L’objectiu és que entre el 2021 i el 2022 estigui creat el ‘Model Barcelona’ de llums de Nadal.

Més notícies
Imatge d'arxiu de l'encesa de llums de Nadal / @Bcn_Eixample

El passeig de Gràcia es revolta contra l’Ajuntament i retarda l’encesa de llums de Nadal

Notícia: El passeig de Gràcia es revolta contra l’Ajuntament i retarda l’encesa de llums de Nadal
Comparteix
És un "acte de protesta per les polítiques de mobilitat de l'Ajuntament" i la negativa a una pista de patinatge gratuïta
Notícia: El passeig de Gràcia es revolta contra l’Ajuntament i retarda l’encesa de llums de Nadal - Mobile
Primera edició de la fira de Nadal del Port Vell / Port de Barcelona

La fira de Nadal del Port Vell es trasllada i estrenarà un segon pessebre aquàtic

Notícia: La fira de Nadal del Port Vell es trasllada i estrenarà un segon pessebre aquàtic
Comparteix
La fira 'Nadal al Port' celebra la seva segona edició del 2 desembre al 6 de gener
Notícia: La fira de Nadal del Port Vell es trasllada i estrenarà un segon pessebre aquàtic - Mobile
El bus turístic nadalenc de l'Ajuntament en un trajecte de l'any passat / Ajuntament

Barcelona tornarà a tenir bus turístic nadalenc després de “l’èxit” de l’any passat

Notícia: Barcelona tornarà a tenir bus turístic nadalenc després de “l’èxit” de l’any passat
Comparteix
El servei recorre els principals carrers de la ciutat per veure la seva il·luminació alhora que s'ofereix informació sobre les tradicions catalanes
Notícia: Barcelona tornarà a tenir bus turístic nadalenc després de “l’èxit” de l’any passat - Mobile
Espectacle de Cap d'Any de Barcelona / Jordi Play

Barcelona celebrarà el Cap d’Any amb focs artificials descentralitzats

Notícia: Barcelona celebrarà el Cap d’Any amb focs artificials descentralitzats
Comparteix
L'encesa dels llums de Nadal serà el 26 de novembre
Notícia: Barcelona celebrarà el Cap d’Any amb focs artificials descentralitzats - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa