Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La vaga d’Easyjet al Prat s’intensifica i augmenten els vols cancel·lats
  • CA

La vaga d’Easyjet ha generat encara més cancel·lacions aquest diumenge a l’aeroport del Prat que els vols que es anul·lar dissabte. Segons han informant fonts sindicals, 11 trajectes amb arribada o sortida a Barcelona s’han suspès fins a les 19.00 hores en una nova jornada d’aturades dels tripulants de cabina de la companyia suïssa, informa l’ACN. A més, altres 11 han patit retards.

Les afectacions pels passatgers s’han intensificat aquest diumenge, si bé els sindicats reconeixen que l’empresa ha començat a apropar posicions amb les demandes dels treballadors. En tot cas, i a l’espera de veure si les negociacions fructifiquen, les protestes podrien reproduir-se en pròximes jornades, en plena temporada alta de trànsit aeri per les vacances entre finals de juliol i primers d’agost.

Els vuit vols cancel·lats són de moment un balanç provisional de resultes de la protesta del personal d’Easyjet, però ja supera les quatre rutes que l’aerolínia van deixar d’operar-se al llarg d’aquest dissabte. El personal de cabina de Ryanair també manté vigent una vaga, que s’ha pres un respir aquest cap de setmana, però que es preveu que es reprengui aquest dilluns en una nova tongada de protestes, que s’allargaran fins a dijous i que es repetiran durant més dies de finals de juliol.

Connexions afectades

Els vols afectats fins a les 13.00 hores han sigut els que havien d’unir Barcelona amb Ginebra, Bristol, Nàpols i Milà; i quatre amb origen en aquestes ciutats i que havien d’aterrar a l’aeroport català. Pel que fa als vols amb retard, n’hi ha hagut quatre amb sortida Barcelona i quatre més amb arribada a l’aeroport del Prat fins al migdia.

Al conjunt de l’estat s’han comptabilitzat 13 vols cancel·lats i 18 amb retard fins a les 13.00 hores. A banda dels de Barcelona, s’han cancel·lat dos vols amb origen Palma de Mallorca i destí Berlín i Nàpols; i els mateixos itineraris però amb destí Palma. Tampoc ha operat el vol Màlaga-París. Pel que fa als retards, n’hi ha set a Palma de Mallorca i tres a Màlaga.

Aerolínies amb més anul·lacions

Les anul·lacions de vols programats s’estan reproduint a tota Europa en uns nivells mai vistos en els últims anys. Així ho acredita un estudi de la consultora Mabrian, que identifica les 10 companyies que més connexions programades han avortat entre l’1 i el 15 de juliol. Entre totes elles, han deixat d’efectuar més de 2.000 vols arreu del continent, si bé no recull les suspensions d’última hora, que estan mortificant a passatgers del Prat darrerament.

L’informe assenyala que l’empresa que més vols ha deixat sense efectuar en la primera quinzena de juliol -un moment intens de circulació als aeroports- és preisament Easyjet, amb 1.394 sortides anul·lades. No obstant, Turkish Airlines és la que més s’ha vist afectada en relació a la quantitat d’enllaços que presta, amb 399 suspensions: un 6,6% dels vols que preveia operar a Europa han quedat a terra en les primeres dues setmanes de juliol.

Més notícies
Passatgers fent cua per facturar els equipatges a Ryanair / Foto: ACN - Carola López
Catorze vols cancel·lats al Prat abans d’un cap de setmana clau de l’estiu
Notícia: Catorze vols cancel·lats al Prat abans d’un cap de setmana clau de l’estiu
Comparteix
Els treballadors d'Easyjet mantenen les aturades per dissabte i diumenge, mentre que els de Ryanair les reprendran dilluns
Protesta de treballadors de Ryanair a la T2 de l'aeroport de Barcelona-El Prat / Foto: ACN - Laura Busquets
Nova jornada de vaga a l’aeroport: una desena de vols cancel·lats
Notícia: Nova jornada de vaga a l’aeroport: una desena de vols cancel·lats
Comparteix
Durant tot el mes de juliol els sindicats USO i Sitcpla han convocat aturades per als dies 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28
Una imatge d'arxiu de passatgers esperant un vol a l'aeroport del Prat / Europa Press
Les aerolínies amb més risc de patir cancel·lacions de vols aquest estiu
Notícia: Les aerolínies amb més risc de patir cancel·lacions de vols aquest estiu
Comparteix
Un estudi descobreix les companyies que més sortides han anul·lat aquest juliol, com ha passat també al Prat
Passatgers fent cua per facturar els equipatges a Ryanair / Foto: ACN - Carola López
La doble vaga de Ryanair i Easyjet afecta una trentena de vols al Prat
Notícia: La doble vaga de Ryanair i Easyjet afecta una trentena de vols al Prat
Comparteix
Es tracta de sortides o arribades amb retard, que també s'han produït a l'aeroport de Girona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa