Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La doble vaga de Ryanair i Easyjet afecta una trentena de vols al Prat
  • CA

Dues vagues de personal d’aerolínies de baix cost, Ryanair i Easyjet, castiguen la puntualitat dels vols a l’aeroport de Barcelona aquest dissabte. Una trentena de vols han sortit o arribat amb retard al Prat, demores que també s’han notat en un parell de vols de l’aeroport de Girona, segons dades del sindicat USO fins a les 13h.

En concret, tal com recull l’agència ACN, 5 vols de Ryanair haurien sortit amb retard de Barcelona i 12 hi haurien arribat més tard del previst. Pel que fa a Easyjet, 8 sortides i 6 entrades han patit canvis d’horari. En total són 19 vols de Ryanair afectats a tot Catalunya i 14 d’Easyjet, és a dir, 33 en total. Al sindicat USO no li consta cap vol cancel·lat en tot el matí.

És el segon dia que coincideixen les dues vagues. Els tripulants de cabina de Ryanair i els d’Easyjet protesten per forçar negociacions de conveni amb les seves respectives empreses. En el primer cas per absència d’un document marc a la companyia irlandesa. Els convocants de la vaga sostenen que les retribucions que cobren alguns dels treballadors no arriben al salari mínim interprofessional. En el segon cas el personal de l’aerolínia suïssa que treballa a Espanya reclama un nou conveni que equipari els seus sous als de bases europees com França o Alemanya.

Dijous va començar l’aturada dels empleats de Ryanair, que ja havien fet una primera tanda de vaga a mitjans de juny. La nova protesta coincideix amb l’inici de juliol i les primeres vacances de molts viatgers després de la pandèmia. El primer dia les principals afectacions van ser són cues de passatgers als taulells de facturació i almenys una desena de vols amb retard o cancel·lats a destinacions europees. L’aturada anterior també va anul·lar vols a últim moment i va deixar tirats desenes de passatgers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa