Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Voles amb Ryanair al juliol? Anuncia 12 dies més de vaga
  • CA

Aquest dissabte, 2 de juliol, havia de ser el darrer dia de vaga de Ryanair, que coincidia amb la d’Easyjet. Dues vagues de personal d’aerolínies de baix cost que han provocat retards en vols a l’aeroport de Barcelona aquest dissabte. Una trentena de vols han sortit o arribat amb retard al Prat, demores que també s’han notat en un parell de vols de l’aeroport de Girona. Els tripulants de cabina de Ryanair i els d’Easyjet protesten per forçar negociacions de conveni amb les seves respectives empreses.

Dotze dies més de vaga: quan?

Però les protestes no acaben aquest cap de setmana. Els sindicats USO i Sitcpla ja han anunciat que durant aquest juliol faran 12 dies més d’aturades. Els tripulants de cabina de l’aerolínia reclamen un conveni col·lectiu que ja fa vuit mesos que es negocia i que no aconsegueixen tancar satisfactòriament.

Les noves jornades de vaga seran els dies 12, 13, 14, 15, 18, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 de juliol als 10 aeroports espanyols on opera Ryanair. Per tant, les noves dates d’aturades no afectaran els caps de setmana de juliol.

Lídia Arasanz, secretària general d’USO, ha explicat que han enviat un comunicat a l’empresa Ryanair per “intentar apropar postures i solucionar el tema”, però destaca que “nosaltres només hem rebut cartes en què amenaçaven els membres del comitè de vaga i delegats sindicals, on diuen que estem sota investigació disciplinària”. Fins ara hi han hagut més de 200 cancel·lacions i gairebé 1.000 retards a tot el territori. Dijous, 30 de juny va començar la segona aturada dels empleats de Ryanair, que ja havien fet una primera tanda de vaga a mitjans de juny.

I pel que fa a Easyjet, també realitzen aquests dies els treballadors per equiparar les condicions laborals amb les de França i Alemanya, aquest dissabte ha provocat 14 retards a l’aeroport del Prat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa