Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Catorze vols cancel·lats al Prat abans d’un cap de setmana clau de l’estiu
  • CA

La jornada de vaga simultània del personal de Ryanair i d’Easyjet s’ha saldat fins a la set de la tarda aquest divendres amb 14 vols cancel·lats amb arribada o sortida a l’aeroport del Prat. Vuits trajectes afectats pertanyen a l’aerolínia irlandesa i els altres sis, a la companyia suïssa de baix cost.

La nova fornada de vols suspesos, que se sumen als de la resta de jornades d’aturades de les últimes setmanes, arriba a les portes d’un nou cap de setmana de fort trànsit aeri, coincidint amb l’inici de les vacances d’estiu de molts treballadors. De cara aquest cap de setmana, està previst que Ryanair operi amb normalitat i que les protestes es reactivin el dilluns mentre que Easyjet allargarà l’aturada fins diumenge, informa l’ACN.

Destins afectats

A Ryanair no s’operaran els vols d’anada i tornada entre Barcelona i Bordeus, Milà Bèrgam, Roma Fiumicino i Palma. A tot l’Estat, la companyia ha anul·lat 22 vols. El sindicat USO, a més, ha denunciat que l’empresa irlandesa ha acomiadat vuit persones durant els quatre dies de vaga.

Per la seva banda, Easyjet ha hagut de suspendre dos vols d’anada i dos tornada de Barcelona a París i un en cada sentit de Barcelona a Ginebra. A banda dels sis vols cancel·lats no n’hi ha hagut cap altre vol de l’aerolínia que hagi patit retards en la sortida o en l’arribada a l’aeroport del Prat.

60 suspensions acumulades

Pel que fa als retards, Ryanair n’ha acumulat 187 a tot l’Estat des de l’inici de la jornada i fins a les set de la tarda. Del total, 28 corresponen a el Prat (10 sortides i 18 arribades) i 4 a Girona (3 sortides i 1 arribada). En aquest aeroport no s’ha cancel·lat cap vol.

En total, en els quatre dies de vaga del 12 al 15 de juliol, a Ryanair hi ha hagut 60 cancel·lacions i almenys 867 retards, també segons dades del sindicat USO.

Més notícies
Protesta de treballadors de Ryanair a la T2 de l'aeroport de Barcelona-El Prat / Foto: ACN - Laura Busquets
Nova jornada de vaga a l’aeroport: una desena de vols cancel·lats
Notícia: Nova jornada de vaga a l’aeroport: una desena de vols cancel·lats
Comparteix
Durant tot el mes de juliol els sindicats USO i Sitcpla han convocat aturades per als dies 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28
Una treballadora de cabina de Ryanair protesta contra els baixos salaris que els paga la companyia / Foto: ACN - Laura Busquets
La vaga de Ryanair boicoteja l’inici d’estiu a l’Aeroport de Barcelona
Notícia: La vaga de Ryanair boicoteja l’inici d’estiu a l’Aeroport de Barcelona
Comparteix
Cues de passatgers als taulells, vols cancel·lats i d'altres amb retard, entre els primers efectes visibles
Un avió enlairant-se a la tercera pista de l'aeroport del Prat / ACN
El Prat continua per sota de la xifra de passatgers d’abans de la pandèmia
Notícia: El Prat continua per sota de la xifra de passatgers d’abans de la pandèmia
Comparteix
Registra 4,06 milions de passatgers el juny, un 20% per sota del mateix mes de 2019
Una treballadora de cabina de Ryanair protesta contra els baixos salaris que els paga la companyia / Foto: ACN - Laura Busquets
Voles amb Ryanair al juliol? Anuncia 12 dies més de vaga
Notícia: Voles amb Ryanair al juliol? Anuncia 12 dies més de vaga
Comparteix
Aquest dissabte, 2 de juliol, havia de ser l’últim dia de vaga, però els sindicats han anunciat noves convocatòries

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa