Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Passatges idíl·lics que fan oblidar que ets a Barcelona
  • CA

Barcelona és una ciutat monumental plena de jardins secrets, patis sorprenents, indrets bonics i miradors des d’on observar la bellesa arquitectònica de manera panoràmica. Tot i això, molts cops no es tenen en compte aquells llocs que constitueixen l’expressió minúscula de l’urbanisme: els passatges. Carrerons a l’ombra dels principals, vestigi d’una via oblidada o creats per solucionar un problema d’edificació o de trànsit. Enmig de la selva de ciment, fan que una ciutat es converteixi en un poble.

Passatge Mallofré

Un dels racons més idíl·lics del barri de Sarrià gràcies a Josep Mallofré, qui es va fer construir tres cases, totes amb jardí, abocades al passatge. Aquest es va obrir al públic per facilitar el trànsit dels vianants, cap al 1870. És un pas privat on predominen el silenci i la calma i, per si de cas, una placa convida a respectar-los.

Passatge de les Manufactures

Un passatge que, després de la reforma, té cara nova i s’ha convertit en zona de pas amable. Des de la seva obertura el 1878, enllaça dues realitats urbanístiques diferents: les dels barris de l’Eixample i Sant Pere. Al passatge de les manufactures s’hi percep el desnivell de quatre metres que separa la ciutat de les zones deltaiques, tal com indica el llibre de Jordi Carrión i el mapa geotècnic de Barcelona.

Passatge del Crèdit

Joan Miró va néixer al número quatre d’aquest passatge cobert. Avui dia està protegit com a bé cultural d’interès local, ja que l’artista tenir-hi el taller durant uns anys. Projectat per l’arquitecte Magí Rius i Mulet i promogut per la Societat Catalana General de Crèdit, aquest passatge, que uneix el carrer Ferran amb la baixada de Sant Miquel, va ser construït entre 1875 i 1879 en l’espai que antigament ocupava el convent de l’Ensenyança (el convent de l’Ensenyament).

Passatge de Lluís Pellicer

En pocs metres, al passatge de Lluís Pellicer hi tenim un clàssic com el Bar Velódromo; La Brochette (especialistes en pollastre); el Bun Sichi (un dels primers japonesos de la ciutat, obert l’any 1991); el Blau Restaurant, del xef Marc Roca; l’Escale Bistrot , la creperia bretona Le p’ty mon; La Jacaranda, local de vins i platillos. L’Associació d’Amics del Passatge treballa dia a dia per mantenir viu aquest indret on tan bé s’hi menja!

Passatge Serrahima

El 2016 es va acordar el pla especial de millora urbana per protegir el barri de la Satalia, sorgit a Montjuïc quan va finalitzar l’activitat de la pedrera de Joan Serrahima. Entre d’altres, inclou la protecció de cases del passatge Serrahima, edificat al segle XIX.

Més notícies
Un fotografia antiga de l'escultor Xavier Corberó a la seva casa d'Esplugues de Llobregat / A.R.
La memòria perduda del dissenyador de les medalles de Barcelona 92
Notícia: La memòria perduda del dissenyador de les medalles de Barcelona 92
Comparteix
L'escultor Xavier Corberó va ser l'encarregat de donar vida als guardons i va ser el responsable de portar a Barcelona les obres d'artistes de renom pels Jocs Olímpics
Els dos exemplars d'ocells comissats als caçadors / Agents Rurals
Enxampen tres caçadors furtius que atrapaven ocells protegits a Montjuïc
Notícia: Enxampen tres caçadors furtius que atrapaven ocells protegits a Montjuïc
Comparteix
Els implicats utilitzaven tècniques prohibides per capturar els exemplars a la zona del Teatre Grec
Detall d'una bossa de galledes de gel en un supermercat després de la falta d'aquests per la gran demanda / Europa Press
Barcelona, ciutat sense gel
Notícia: Barcelona, ciutat sense gel
Comparteix
L'hostaleria busca solucions davant l'alta demanda de glaçons durant l'onada de calor
L'estació de Sants plena de gent pel caos de Renfe / JC
El caos regna encara a Sants i indigna els usuaris
Notícia: El caos regna encara a Sants i indigna els usuaris
Comparteix
Renfe dona per solucionada la incidència, però continuen les cues a l'estació de Sants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa