Barcelona té una ubicació immillorable: entre el mar i la muntanya, és un indret privilegiat per gaudir de vistes espectaculars. Parcs, miradors, places o jardins; la ciutat està plena d’ubicacions panoràmiques que no deixen indiferent. El TOT Barcelona ha triat cinc dels millors paisatges de la ciutat comtal amb accés de franc, ideals per als capvespres d’estiu.

1. Jardins de Mossèn Costa i Llobera

Orientats al mar i a l’abric de la muntanya de Montjuïc, són uns dels jardins especialitzats en cactus i plantes suculentes més importants d’Europa. A més, l’any 1987 van ser inclosos al Top10 dels millors jardins del món per un periodista del New York Times. L’espai de Mossèn Costa i Llobera ocupa tot un lateral de la muntanya, davant del mar, pel que també és un mirador exclusiu. A escassos minuts del centre de la ciutat, ofereix una espectacular vista panoràmica de la franja litoral de la ciutat i el port.

2. Els Búnquers del Carmel i el Parc del Guinardó

Aquest mirador que s’ubica a la part alta del Turó de la Rovira fins fa uns anys era un lloc gairebé desconegut. Avui dia és un indret al qual recorren aquells qui volen gaudir de vistes de postal de Barcelona quan s’acosta la posta de Sol, molts d’ells amb una ampolla de vi a la mà. És un lloc ideal per la vista 360º de la capital catalana, alhora que està relativament prop del centre de la ciutat i connectat en transport públic.

A més de les vistes, aquests búnquers també ofereixen una interessant visita històrica: s’hi pot veure el que queda de les bateries antiaèries que van ser construïdes durant la Guerra Civil per a protegir Barcelona dels bombardejos, restaurades i museïtzades.

Búnquers del Carmel, al Turó de la Rovira / Vicente Zambrano González
Búnquers del Carmel, al Turó de la Rovira / Vicente Zambrano González

3. Terrasses del MNAC

Prop de la plaça Espanya es troba un altre dels millors miradors de Barcelona per a visitar sobretot a la nit. El Palau Nacional alberga el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i té una terrassa amb unes vistes impactants, que han descobert abans els turistes que els propis barcelonins. Qui no vol visitar el museu, pot accedir només a les terrasses amb una entrada específica, o bé gaudir de gairebé les mateixes vistes des de davant de l’entrada, on hi ha una escalinata i sol haver músics. Aquest lloc adquireix un magnetisme especial a la nit, quan la Font Màgica de Montjuïc està encesa.

Vista de la Font Màgica el 2016 / Wikimedia – Avda

4. Mirador de l’Alcalde

El Mirador de l’Alcalde es troba baixant del castell de Montjuïc. Un indret fantàstic per a gaudir de vistes de part del Port Vell, del monument a Colón o l’Hotel W Barcelona, des d’un angle més elevat que des del mirador de Miramar i el jardí de cactus. És un lloc idoni per a refrescar-se assegut a la gespa, sota l’ombra dels arbres i al costat de la cascada formada per la font del mirador.

5. Parc del Laberint d’Horta

Es tracta dels jardins més antics que es conserven a la ciutat: una relíquia arquitectònica del segle XVIII. Antoni Desvalls, marquès de Llupià i d’Alfarràs, va iniciar la seva construcció l’any 1794 com a jardí neoclàssic pel seu palau d’elements neoàrabs i neogòtics. Al segle XIX, els seus descendents van afegir-hi un jardí romàntic amb parterres, places, grans arbres i una cascada, a més d’un canal d’aigua. El 1880 es va ampliar amb un jardí domèstic al costat del palau. El parc va obrir al públic quan la família Desvalls el va cedir a l’Ajuntament als anys 70. El parc amaga una gran riquesa d’escultures, fonts, edificis i formes decoratives de vegetació, que combina temàtiques i estils en un context ple de natura. Com que és en un vessant de Collserola, també ofereix molt bones vistes de la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a agost 01, 2022 | 08:11
    Gironí. agost 01, 2022 | 08:11
    Doncs a mi, l'indret de Barcelona que més m'agrada és el mateix que, quan feia el sevei militar a Cartagena, m'agradava d'aquella ciutat: l'estació del tren, per poder tocar el dos.
  2. Icona del comentari de: Pep Llopis a agost 02, 2022 | 00:04
    Pep Llopis agost 02, 2022 | 00:04
    La zona dels lavabos era la que més t'agradava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa