Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enxampen tres caçadors furtius que atrapaven ocells protegits a Montjuïc

Un operatiu conjunt entre el cos d’Agents Rurals de la Generalitat i la Guàrdia Urbana de Barcelona ha permès enxampar tres caçadors furtius que estaven atrapant ocells protegits a la muntanya de Montjuïc. Els implicats actuaven a la zona dels jardins del Teatre Grec i utilitzaven tècniques de captura prohibides.

Segons detalla el cos d’Agents Rurals a través d’una publicació a les xarxes socials, el cas es va destapar gràcies a la col·laboració ciutadana, que va posar en alerta les autoritats sobre possibles pràctiques il·legals de captura d’ocells al voltant del Teatre Grec de Montjuïc. El desplegament policial de vigilància a la zona va permetre enxampar in fraganti els caçadors, que just acabaven d’atrapar una cadernera i una mallerenga cuallarga, dues espècies protegides.

Tècniques prohibides

Per poder immobilitzar els ocells, els implicats feien servir unes varetes untades amb cola anomenades vesc. Aquesta tècnica permet atraure els exemplars a la trampa amb un reclam viu -que poden ser cucs, per exemple- perquè després es quedin enganxats amb la cola.

Els caçadors col·locaven aquestes varetes en cursos d’aigua i fonts per poder capturar més ocells, ja que són un dels indrets més freqüentats pels exemplars que hi ha episodis de forta calor com l’actual.

Denunciats i en mans de la fiscalia

Els tres implicats han estat identificats i denunciats per la caça d’ocells protegits amb tècniques il·legals. La policia ha posat els fets en coneixement de la Fiscalia de Medi Ambient, que ara decidirà si obre expedient sancionador per multar els infractors. Els dos exemplars comissats durant la intervenció van ser posats en llibertat un cop identificats els caçadors.

Rescat d’un gos abandonat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ja va protagonitzar la setmana passada el rescat d’un gos abandonat que es trobava lligat sense aigua ni menjar en un pati interior de Nou Barris. Els agents del cos barceloní van acudir al lloc alertats pels veïns de la zona, que denunciaven que feia dies que ningú acudia a alimentar o comprovar l’estat de l’animal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vilatà. a agost 09, 2022 | 06:14
    Vilatà. agost 09, 2022 | 06:14
    La cardina - o cadernera- espècie protegida. Davant de casa- visc als afores- hi feien niu cada primavera algunes parelles de cardines. Però de tres o quatre anys ençà han desaparegut..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa