Colau tindrà el control sobre les habitacions turístiques a Barcelona

El consistori definirà les condicions concretes a través d'una ordenança, un cop es faci el traspàs

S’havia pactat a quatre bandes a l’Ajuntament –igual com es va fer per demanar el recàrrec de la taxa turíristica– i l’acord donarà fruits aviat. La Generalitat cedirà a l’Ajuntament de Barcelona les competències per regular el lloguer d’habitacions d’ús turístic. Segons ha avançat l’Ara i han confirmat fonts municipals, l’acord de pressupostos inclourà la transferència de competències perquè sigui l’Ajuntament qui pugui regular el lloguer d’habitacions de particulars amb aquesta finalitat. Les mateixes fonts han explicat que el consistori definirà les condicions concretes per poder llogar una habitació un cop tingui transferides les competències.

La tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, assegura que l’acord els dona “molta força per negociar amb les plataformes, que són les que anuncien les habitacions”. Sanz també ha avançat al diari que la normativa municipal serà “molt restrictiva” perquè amb l’habitatge “no es pot especular”.

Al novembre, el consistori ja va denunciar que no tenia mecanismes de control sobre les llars compartides, que sovint acaben sent “pensions clandestines” i va demanar tenir totes les competències per liderar la regulació de les habitacions de lloguer turístic.

Ja llavors, una proposició aprovada al ple municipal instava el govern de Colau a preparar una ordenança que reguli les llars compartides perquè aquesta estableixi, entre altres, l’obligació d’obtenir un títol habilitant per part de l’Ajuntament o la necessitat de tenir una declaració jurada de residència del propietari a l’habitatge on està empadronat.

Més informació

Nou comentari