Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat replica a l’Ajuntament que no hi ha opacitat en el decret d’habitacions turístiques

La direcció general de Turisme del Govern ha negat “opacitat” en el procés d’elaboració del decret que ha de regular, entre d’altres qüestions, les habitacions de lloguer. De fet, el director general, Octavi Bono, ha dit que fins a 38 organitzacions han presentat al·legacions al projecte de nova normativa, entre elles l’Ajuntament de Barcelona, amb qui la direcció general assegura que s’ha reunit en cinc ocasions. L’última va ser el 27 de març, abans de les eleccions generals i municipals.

L’Ajuntament de Barcelona ha criticat aquesta proposta, que entén que identificarà “el lloguer d’habitacions com una nova tipologia d’allotjament turístic”, segons ha explicat la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz.

[r:1]

El consitori ha anunciat aquest divendres que ha aprovat una suspensió per “evitar la possible incidència” de la nova normativa i ha criticat que “s’estigui parlant aquest reglament sense la veu de l’Ajuntament”.

“No poden parlar d’opacitats”, ha replicat Bono. En aquest sentit, ha apuntat que l’Ajuntament utilitza la qüestió de les habitacions turístiques com a “cortina de fum” pels problemes que pot tenir amb el PEUAT, qüestionat als tribunals. Amb tot, sí que ha dit que podria ser que des del consistori no estiguin satisfets amb la resposta del departament a les seves al·legacions al decret.

El decret, ha explicat Bono, reconeix la tipologia de les habitacions, i estableix que han de tenir una capacitat màxima de 4 places, i cèdula d’habitabilitat. Un dels punts de conflicte és que l’Ajuntament de Barcelona creu que la proposta de decret “no reconeix competències específiques per a la intervenció administrativa d’inici d’activitat, ni reconeix per tant la competència per regular”, com l’establiment de condicions per començar a operar.

Segons Turisme, però, no es poden establir competències per a la intervenció administrativa d’inici d’activitat en un decret, ja que això està regulat per la llei 16/2015, que, en tot cas, es podria modificar. Aquesta llei explica què han de fer els ajuntaments per facilitar que una activitat pugui començar a operar, ja que no es preveu el mateix per a un càmping que per a un pis turístic. Un element que, des de Turisme, expliquen que el decret no pot regular.

Així, com passa amb els pisos, per posar-se en marxa les habitacions hauran de fer una “declaració responsable”. El Govern preveu que aquest tipus d’habitacions s’hagin d’inscriure en el registre d’allotjaments turístics.

D’altra banda, des de la Direcció General han explicat que, si s’aprova el decret proposat, donaran un any als ajuntaments perquè adaptin les ordenances municipals al marc establert pel decret.

Més notícies

Barcelona es blinda per si la Generalitat legalitza les habitacions turístiques

Notícia: Barcelona es blinda per si la Generalitat legalitza les habitacions turístiques
Comparteix
La tinenta Janet Sanz defensa que el Govern català vol aprovar un reglament "d'esquena" a la ciutat i reclama reunió amb la consellera Chacón
Notícia: Barcelona es blinda per si la Generalitat legalitza les habitacions turístiques - Mobile
Turistes a la Rambla de Barcelona / D.C.

La patronal d’apartaments turístics troba “mal plantejada” la nova moratòria

Notícia: La patronal d’apartaments turístics troba “mal plantejada” la nova moratòria
Comparteix
APARTUR rebutja la suspensió de llicències per habitatges turístics i reclama a l'Ajuntament "treballar amb el sector"
Notícia: La patronal d’apartaments turístics troba “mal plantejada” la nova moratòria - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa