Barcelona es blinda per si la Generalitat legalitza les habitacions turístiques

La tinenta Janet Sanz defensa que el Govern català vol aprovar un reglament "d'esquena" a la ciutat i reclama reunió amb la consellera Chacón

El govern d’Ada Colau i Jaume Collboni ha aprovat una nova suspensió de comunicats d’obertura i d’ampliació d’habitatges d’ús turístic a Barcelona per “blidar-se” contra la possibilitat que la Generalitat de Catalunya legalitzi el lloguer d’habitacions a turistes –ara al·legal– amb el futur Decret de Reglament de Turisme. La tinenta d’alcaldia Janet Sanz (BComú) sosté que és una “mesura preventiva” per “curar-se en salut” davant d’aquesta perspectiva i pronostica que la normativa catalana es podria aprovar al desembre. 

[r:1]

Tot i que Sanz reivindica que el pla hoteler, el PEUAT, “continua vigent”, el govern municipal tem que la nova normativa catalana pugui crear algun buit legal o prendre-li al consistori el lideratge en la regulació del turisme. “Hem cregut convenient blindar-nos més”, ha defensat. Sanz ha acusat la Generalitat de voler legalitzar les habitacions turístiques “d’esquena a la ciutat” i “sense incorporar les demandes” dels ajuntaments més afectats. Demana “més eines i recursos” per una gestió municipal del fenòmen i avisa que aquesta modalitat d’allotjament tindria “una repercussió importantíssima en la morfologia de la ciutat i l’accés a l’habitatge”.

Sanz també ha retret a la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, que no doni hora de reunió a l’ajuntament per abordar aquest reglament: “Fa molts mesos que demanem una trobada i no hi ha manera que ens doni reunió”. La nova suspensió de comunicats d’obertura i ampliació vol ser, ha reconegut, té més valor polític que tècnic: “Volem enviar un missatge a la Generalitat, han d’entendre que la ciutat té la capacitat i ha de tenir de capacitat de decidir què passa amb les habitacions”. L’ajuntament vol poder decidir sobre quants n’hi pot haver a la ciutat, quines condicions han de complir i com s’inspeccionen, entre altres factors. “Després de tota la feina que hem fet amb els pisos turístics, no pot ser que se’ns obri una porta del darrere”, protesta Sanz.

 

Més informació

Nou comentari