Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Gremi d’Hotels s’alinea ara amb Colau contra el decret d’habitacions turístiques
  • CA

Els hotelers, que mantenen dures diferències amb el govern d’Ada Colau pel PEUAT –que han portat als tribunals i on han obtingut algunes sentències favorables–, tenen ara un plantejament molt diferent amb motiu del decret per regular les habitacions turístiques que prepara la Generalitat. En aquest cas, el Gremi d’Hotels està d’acord amb l’Ajuntament i li demana “actuar amb propietat i fermesa”. Es mostra favorable a la suspensió de llicències anunciada per Colau la setmana passada i li reclama que actuï “com ho està fent fins ara”. L’objectiu, segons el gremi, és “evitar el creixement descontrolat d’aquesta nova modalitat a la ciutat i prevenir dels seus efectes a la societat, mitjançant els paràmetres d’exigència pertinents”.

El comunicat dels hotelers difós aquest dilluns a la tarda també llança un advertiment a la Generalitat. Segons ells, “la liberalització excessiva del lloguer d’habitacions turístiques ha estat especialment perjudicial per algunes destinacions turístiques, tant pel que fa a la seva qualitat turística com pel que fa al seu entorn social”.

El gremi considera que “l’actual proposta de la Generalitat no contempla uns paràmetres suficientment exigents per garantir la gestió i el control d’aquesta nova modalitat, en aspectes de la seva fiscalitat, dels seus paràmetres de seguretat, de les condicions laborals i, de la capacitat inspectora”. I afegeix: “Feta la Llei, feta la trampa”. Segons els hotelers, “la laxitud en les normatives de la Generalitat ha comportat que Barcelona pateixi conseqüències negatives en l’àmbit de la qualitat i l’excel·lència turística i, també amb afectacions sobre la convivència veïnal i la planta d’habitatge de la ciutat”.

Més notícies
La Generalitat replica a l’Ajuntament que no hi ha opacitat en el decret d’habitacions turístiques
Notícia: La Generalitat replica a l’Ajuntament que no hi ha opacitat en el decret d’habitacions turístiques
Comparteix
La direcció general de Turisme diu que les crítiques de Janet Sanz són "una cortina de fum"
Barcelona es blinda per si la Generalitat legalitza les habitacions turístiques
Notícia: Barcelona es blinda per si la Generalitat legalitza les habitacions turístiques
Comparteix
La tinenta Janet Sanz defensa que el Govern català vol aprovar un reglament "d'esquena" a la ciutat i reclama reunió amb la consellera Chacón
Proliferen les habitacions turístiques per esquivar el control municipal dels pisos il·legals
Notícia: Proliferen les habitacions turístiques per esquivar el control municipal dels pisos il·legals
Comparteix
Les patronals d’hotels i apartaments turístics demanen celeritat a la Generalitat per regular aquest fenomen, que podria afectar més de 9.000 habitacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa