El Gremi d’Hotels fa pinya ara amb Colau contra el decret de turisme de la Generalitat

Els hotelers demanen a l'Ajuntament evitar "el descontrol" als pisos compartits que creuen que comportarà la nova norma

El Gremi d’Hotels de Barcelona, enemistat amb Ada Colau pel Peuat (pla especial urbanístic d’allotjaments turístics), ha fet un gir ara i s’ha aliat amb l’alcaldessa contra el nou decret de Turisme de la Generalitat, que regula els pisos compartits. Els comuns van criticar ahir amb molta duresa la norma aprovada pel Govern –cosa que no va fer la part del PSC de l’executiu municipal– i això ha fet que els hotelers els vegin com aliats en aquest cas. L’objectiu, segons el gremi, és “evitar el creixent descontrol” que consideren que comportarà el decret.

En un comunicat, l’entitat ha considerat que la nova norma no contempla paràmetres “prou exigents” per garantir la gestió i el control en termes de seguretat, fiscalitat, condicions laborals i capacitat inspectora per al seu seguiment, recull Europa Press.

A més, ha destacat que aquesta modalitat de pisos “beneficiarà novament grups i màfies que operen a Barcelona comercialitzant allotjament turístic il·legal i que posarà en risc la convivència de l’activitat turística amb l’entorn”. En aquest sentit, el gremi ha apel·lat a la “bona feina” de l’Ajuntament per intentar eradicar amb els pisos turístics il·legals, així com afavorir el retorn d’aquests a el parc d’habitatges de la ciutat.

Per això, considera indispensable que es pugui dotar la ciutat amb les “eines legals pertinents, contundents i efectives necessàries” per a la seva implantació i control a Barcelona.

Més informació

Nou comentari