Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni saluda el decret d’habitacions turístiques i deixa sols els comuns
  • CA

La maniobra dels comuns contra el nou decret d’habitacions turístiques fa grinyolar la cohesió del bipartit municipal. El cap del PSC a l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha saludat el decret i la via especial que ofereix a Barcelona per ajustar la normativa a la realitat de la capital catalana o fins i tot deixar-la sense efectes. En definitiva, el socialista surt a calmar les aigües i deixa sols els comuns en l’oposició a una regulació que havia demanat la pròpia ciutat fa 8 mesos, amb els mateixos topalls i equilibris competencials que ara els comuns rebutgen.

Les paraules del tinent d’alcalde, molt mesurades, contrasten amb la duresa de les declaracions dels comuns durant tot el dia. L’alcaldessa Ada Colau, la tinenta Janet Sanz, la regidora d’habitatge Lucía Martín i el regidor de presidència Jordi Martí han sortit en tromba aquest dimecres contra el Govern català, a qui han exigit que rectifiqui i han acusat d’aprovar “d’amagat” a l’agost un decret “gravíssim”.

La diferent posició sobre el decret se suma a una setmana horribilis pels comuns a causa dels desaires dels socialistes a l’Estat i a Barcelona: pacte del PSOE amb la Casa Reial a esquenes de Podemos, espoli dels superàvits municipals i subhasta de gran part dels locals del front marítim-terrestre que ambicionava el consistori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa