Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern espanyol ‘indulta’ les discoteques de la Barceloneta
  • CA

El ministeri d’Hisenda ha tret a subhasta 26 lots de locals i establiments comercials del front marítim de la Barceloneta, però ha decidit indultar les discoteques de la platja de Somorrostro, a les quals ha concedit una pròrroga de diversos anys mentre no es troben altres projectes per substituir-les, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat el TOT Barcelona. Els establiments a subhasta estan als baixos de l’Hotel Arts i al centre comercial Marina Village.

La decisió del govern espanyol arriba en ple debat sobre el futur de l’oci nocturn al litoral barceloní, una de les grans apostes de BComú que no avança tan ràpid com esperaven: la remodelació del Port Olímpic està pendent de que l’Ajuntament recuperi les claus de la majoria de discoteques –que havien de tancar al maig– i ara encalla el projecte de transformació de la platja de Somorrostro, que havia de canviar les discoteques per iniciatives de recerca i d’economia blava.

Els comuns defensen l’acord

El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha defensat la solució a la qual s’ha arribat amb el ministeri d’Hisenda: “El fet que es lloguin és en sí mateix positiu perquè s’evita que es consolidi una activitat problemàtica”, ha dit. A més, ha considerat una victòria del consistori que el govern espanyol hagi aprovat ampliar el recinte del CSIC al local on ara mateix hi ha Opium. L’Ajuntament també ha aconseguit la titularitat d’un local que fins ara era d’un club esportiu i que es podrà convertir en un equipament de barri. “No és tot allò que ens hagués agradat, però ens permet imaginar un front marítim molt diferent del que tenim ara”, ha afegit.

En canvi, el portaveu del grup de JxCat, Jordi Martí, ha denunciat que les expectatives que havia aixecat el govern municipal “han xocat contra la realitat de la imposició d’un govern espanyol on manen els mateixos partits que a Barcelona”. Martí ha lamentat que s’hagi frustrat la recuperació per la ciutat d’un “espai polèmic i amb greus problemes de convivència”.

Qui se salva i qui no

Hisenda va publicar la subhasta al BOE d’aquest dimecres, en el qual el ministeri detalla que surten a subhasta el McDonald’s, la gasolinera o el casino de Barcelona. També estan a la llista de sortida Bestial i Pacha, que si volen continuar amb la seva activitat hauran d’adquirir el local. En canvi, Shoko, Carpe Diem, Aqua i Ice Bar surten més ben parats i aconsegueixen una extensió de cinc anys en el seu contracte de lloguer.   

Entre les discoteques que poden seguir obertes, Opium és la menys beneficiada per l’indult del govern espanyol: dos anys més de contracte renovables un a un fins a un màxim de cinc anys. El seu futur depèn de quan estigui a punt l’ampliació del recinte del Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals del CSIC.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a agost 01, 2020 | 16:52
    Jordi agost 01, 2020 | 16:52
    Quina vergonya d'ajuntament...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa