Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana jutjar el rei emèrit i un referèndum a la monarquia espanyola
  • CA

La sortida d’Espanya del rei emèrit Joan Carles de Borbó, esquitxat per múltiples sospites de corrupció, ha generat una allau de declaracions polítiques aquest dilluns. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també s’ha pronunciat sobre la situació del monarca. La líder dels comuns ha demanat “sotmetre a judici” al pare de Felip VI de Borbó: “Permetre la fugida de Joan Carles I suposaria un frau a la democràcia i a tota la ciutadania espanyola”, ha defensat.

A la mateixa piulada ha suggerit convocar un referèndum que permeti triar entre mantenir la monarquia espanyola o proclamar una Quarta República. Podem ho ha proposat diversos cops, però no ha aconseguit ara per ara moure ni un mil·límetre la posició del seu soci de govern, el PSOE, sobre la continuïtat d’un cap d’Estat hereditari.

En conèixer-se la posició oficial de la Moncloa, que “respecta” la fugida de l’ex cap d’Estat espanyol, l’alcaldessa ha burxat al PSOE per donar l’esquena a “milers de socialistes, les famílies republicanes dels quals van donar la vida per la democràcia, a diferència dels Borbons, que han viscut a costa de la democràcia”. “Corrupció i impunitat són incompatibles amb l’exemplaritat”, ha reblat.

Torra li replica el tuit

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, li ha respost indirectament en una altra piulada. “Depèn de vosaltres, que governeu a Madrid”, li ha etzibat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa