Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Airbnb diu que el decret d’habitacions turístiques és un “pas endavant”
  • CA

La multinacional Airbnb considera que el decret de turisme aprovat aquest dimarts pel Govern és “un pas endavant” per als ciutadans que comparteixen els seus habitatges a Catalunya i a Barcelona, on “han patit la seva contínua inseguretat normativa els darrers anys”. En un comunicat, la companyia assegura que el seu objectiu ha sigut “treballar amb les autoritats i els municipis catalans en un marc regulador que pogués ajudar als seus residents i a allotjar viatgers a la seva llar de manera responsable, diversificant el turisme, protegint l’habitatge, seguint la normativa vigent i pagant els seus impostos”.

Airbnb defensa que el compartir habitatge és “essencialment bo” per a les ciutats i que és “una font d’ingressos vital per a moltes de les seves famílies”. En aquest sentit, la companyia defensa que els viatgers i amfitrions d’Airbnb van generar una activitat econòmica directa de 1.800 milions d’euros a Catalunya, xifra que representa una mitjana de quasi cinc milions d’euros diari. Segons sosté, cada hoste gasta 132 euros diaris a Barcelona, que és la sisena capital europea amb major despesa per persona i dia. D’aquesta despesa, més del 40% es va destinar a restaurants i més del 45% van ser en el barri o àrea on s’allotjaven.

D’altra banda, Airbnb explica que l’eina que va implantar el 2018 perquè els amfitrions seguissin les regulacions turístiques a Catalunya i Barcelona i “ajuda les autoritats a certificar que els allotjaments compleixen amb la llei i a prendre mesures dràstiques conra possibles mals actors. “Gràcies a aquestes mesures i a l’acord amb l’Ajuntament de Barcelona el 2018, s’han donat de baixa ja a Catalunya més de 5.000 anuncis que les autoritats identifiquen com a irregulars”, apunta.

El nou decret estableix que el titular podrà compartir l’habitatge amb un màxim de 4 usuaris en estades de fins a 31 dies. A més, el titular haurà de residir i compartir l’habitatge amb els turistes. Segons les estimacions de la Generalitat, a Catalunya hi ha al voltant de 14.000 habitatges d’aquest tipus, dels quals gairebé 10.000 es troben a Barcelona. Ara bé, el decret dona un any als ajuntaments per adaptar la norma a cada territori i a més Barcelona tindrà dret a implantar restriccions extra o prohibir les ‘llars compartides’ a la ciutat a través d’una ordenança municipal.

Més notícies
A Barcelona hi podria haver unes 10.000 habitacions que es lloguen a turistes de manera irregular / Pixabay
Colau ataca la Generalitat pel decret d’habitacions turístiques que avalava l’any passat
Notícia: Colau ataca la Generalitat pel decret d’habitacions turístiques que avalava l’any passat
Comparteix
La norma catalana crea la figura de 'llars compartides', que l'ajuntament podrà limitar amb una ordenança
Turistes dormen al jardí d'un dels pisos turístics, en una imatge recent / Cedida
Veïns desesperats per un pis turístic expedientat que continua provocant problemes
Notícia: Veïns desesperats per un pis turístic expedientat que continua provocant problemes
Comparteix
"Hi ha nits en què no podem dormir", relata el portaveu de la plataforma d'afectats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa