Veïns desesperats per un pis turístic expedientat que continua provocant problemes

"Hi ha nits en què no podem dormir", relata el portaveu de la plataforma d'afectats

Soroll des del primer fins a l’últim moment de l’estada. Només veure el pis en què s’allotjaran, molts dels hostes criden i celebren haver escollit uns baixos amb jardí i piscina per passar uns dies a Barcelona. És el so que fa saltar les alarmes als veïns dels pisos turístics del carrer Prats de Molló número 14, al barri de Sant Gervasi-Galvany (Sarrià-Sant Gervasi), que saben que els esperen uns dies de dormir poc. Viuen una situació “desesperant” i un “calvari”.

Així ho defineix un portaveu de la plataforma d’afectats pels pisos turístics de Prats de Molló 14, que resumeix l’efecte dels allotjaments: “Cada nit algun veí perd els nervis”. Un dels edificis perjudicats està ubicat al carrer Ravella i és un dels 15 que comparteix pati interior amb els pisos turístics. En total, calcula que hi ha uns 80 domicilis que pateixen el soroll dels turistes, als quals intentaran sumar a una carta signada que portaran a la seu del districte de Sarrià-Sant Gervasi el 14 de setembre.

Propietari expedientat per l’Ajuntament

Fonts municipals informen al TOT Barcelona que la Guàrdia Urbana de Barcelona va acudir a un dels pisos turístics el 6 de juny. Segons les mateixes fonts, hi van detectar “sorolls” i “excedia” l’ocupació permesa de l’immoble que apareix a la llicència. Per tot plegat, van obrir un expedient sancionador al propietari del domicili.

Els pisos de la discòrdia estan ubicats al número 14 de Prats de Molló, a un edifici de tres plantes. En concret, són els dos baixos, que disposen de jardí i piscina i, segons el portaveu de la plataforma, tenen, cadascun d’ells, capacitat per a 10 persones. “L’estiu passat va ser un horror”, recorda. Malgrat l’expedient sancionador iniciat per l’Ajuntament de Barcelona els pisos segueixen donant problemes als veïns.

Cap canvi tot i la pandèmia

La rutina dels turistes abans de la pandèmia començava pels crits només arribar al pis, segons el portaveu de la plataforma. Tot seguit iniciaven la festa, sopaven i marxaven de discoteca. Quan en tornaven, relata, seguien la gresca al jardí i despertaven els veïns. “Als baixos venen hooligans”, critica. “Venen a Barcelona a desfasar”. Després del confinament i amb la reobertura de fronteres no hi ha hagut cap millora. “Hi ha nits en què no podem dormir”, lamenta.

Des que es va aixecar l’estat d’alarma, detalla el portaveu de la plataforma, els baixos han tingut turistes gairebé cada dia. “No vull tornar a passar el calvari de l’any passat”, comenta, i afegeix que alguns veïns han marxat de l’edifici farts del soroll. Fins ara alguns residents s’han posat en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona, que ha intentat activar el servei de convivència entre comunitats de veïns i propietaris d’allotjaments turístics, tot i que l’empresa propietària dels immobles conflictius s’ha negat a participar-hi, segons el portaveu de la plataforma.

Després d’unes 30 trucades a la Guàrdia Urbana i tres visites a la companyia propietària dels pisos en un any, els veïns han decidit fer pública la situació per fer pressió. Això ha permès que el conseller de districte de Sarrià-Sant Gervasi de JxCat Jordi Martí els visités per recollir les seves queixes. El conseller de districte de Ciutadans Pedro Miret també s’ha interessat per la situació.

Amb tot, el portaveu de la plataforma matisa que no són “turismofòbics”, sinó que entenen la “importància” del turisme per a Barcelona.

Més informació

Nou comentari