Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bèlgica prohibeix viatjar a Barcelona

Les mesures de prevenció d’alguns països havien desaconsellat viatjar a Catalunya darrerament, i avui ha estat el torn de Bèlgica, que ha augmentat la preocupació fins a prohibir als ciutadans que viatgin a la capital catalana. Així ho especifica la web del ministeri d’Exteriors del govern belga, que regula tot els viatges no essencials en diferents graduacions. La més greu de totes recull els indrets als quals no està permès viatjar, i avui hi han entrat tant Barcelona com tot l’Aragó i Navarra.

El govern belga, de fet, ha ampliat aquest dissabte l’obligació de guardar quarantena obligatòria a les persones que tornin al país des d’una d’aquestes zones –a més de Lleida, que ja estava contemplada com indret vetat.

Aquests territoris es troben, en concret, en la llista ‘vermella’ del Ministeri d’Exteriors belga, la qual cosa implica que els turistes que visitin aquestes zones hauran d’entrar en quarantena obligatòria i sotmetre’s a proves al seu retorn a territori belga a partir d’aquest dissabte, 1 d’agost.

Les autoritats belgues inclouen en aquesta llista a les regions en les quals la situació per la malaltia Covid-19 complicada i a les quals recomana no viatjar perquè són destins en els quals els turistes poden trobar mesures severes de contenció, inclòs el confinament.

A més, Bèlgica ha ampliat també la llista ‘taronja’ de regions amb quarantena recomanada, que ara està composta per Girona, Tarragona, País Basc, La Rioja, Extremadura, Sòria, Guadalajara, Castelló, València, Múrcia i Almeria.

Fonts del Ministeri van afirmar a Europa Press el 8 de juliol que treballa amb un sistema de semàfors per a explicar la situació en els diferents països de la zona Schengen, però basa l’escala de colors en les formalitats o obligacions que imposa el país de destinació i no en la seva situació epidemiològica.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Joan Jaume a agost 02, 2020 | 14:45
  Joan Jaume agost 02, 2020 | 14:45
  No es pot prohibir si viatges amb cotxes o tren. Ningú pot saber que tornes de Barcelona o Lleida. . Només és possible si viatges amb avió.
  • Icona del comentari de: Anna a agost 03, 2020 | 00:31
   Anna agost 03, 2020 | 00:31
   I el mobil?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa