Visites mèdiques al carrer per reclamar un CAP promès a l’Eixample

Protesten pel retard en l'annex del CAP Passeig Sant Joan/Carles I i reivindiquen l'ambulatori promès a la Gran Via

Una plataforma de veïns i treballadors sanitaris de l’Eixample ha organitzat una simbòlica protesta dimecres 28 d’octubre per reclamar el CAP promès des de fa anys al Fort Pienc i el reforç de l’Atenció Primària en aquesta zona de Barcelona. Per fer visible la saturació dels ambulatoris, faran visites mèdiques a l’espai públic, en un terreny entre el carrer Alí Bei el passeig Sant Joan on s’ha d’estrenar urgentment un annex per al CAP Passeig Sant Joan/Carles I.

Es queixen que s’ha endarrerit l’estrena d’aquests barracons provisionals amb 10 consultes, que els havien de permetre atendre “amb seguretat i dignitat” els pacients durant la pandèmia. “Havia d’estar acabat el 15 d’octubre i no només no ho està sinó que ara ens parlen del 14 de desembre com a data de finalització”, exposen en un comunicat. “Com que la situació fa temps que és insostenible, hem organitzat un acte de protesta que consistirà en treure les consultes al carrer”, expliquen.

A la convocatòria exposen que volen “poder fer més i millors visites presencials”, fer bé el seguiment de malalts crònics i deixar de tenir “col·lapsades” les línies telefòniques. La solució definitiva no és l’annex, recorden, sinó el CAP que s’ha de construir a Gran Via amb Nàpols i que està planificat des de 2008.

Més informació

Nou comentari