Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Metgesses d’Atenció Primària reclamen habilitar un espai per PCR a cada districte

Metgesses de família de Barcelona i directores de Centres d’Atenció Primària (CAP) reclamen aquest dissabte a les xarxes a l’uníson espais auxiliars per fer PCR a Barcelona. L’increment de contagis en els darrers dies ha multiplicat l’estudi de contactes i ha col·lapsat els ambulatoris.

Les doctores demanen a Salut i a l’Ajuntament la creació d’un lloc segregat a cada districte on fer les proves, perquè no afegeixin encara més pressió als CAP. La idea seria emular la cessió de 45 equipaments municipals per a la vacunació de la grip, que també s’ha tret dels ambulatoris.

Preferiblement voldrien que fossin espais comunitaris a prop dels CAPs, ja que les proves les fa personal d’Atenció Primària. També reivindiquen més professionals, perquè l’alt volum actual de PCR ha desbordat les plantilles.

Com va explicar el TOT Barcelona ahir, un boom de PCR ha incrementat la tensió als CAP de la capital catalana. Tres ambulatoris han obert en dissabte per desfer el tap de proves pendents de fer i dimarts s’estrenarà una central de PCR en uns baixos del CAP Maragall, on temen aglomeracions pel difícil accés a aquest espai a través d’un passatge posterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa