Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Contenidors cremats en un botellot al triangle lúdic del Poblenou
  • CA

Dos contenidors han sigut cremats en un dels últims botellots multitudinaris a l’anomenat triangle lúdic del Poblenou, una zona on abunden les queixes per sorolls, incidents, trencadisses i gresca fins a altes hores de la matinada als carrers dels voltants dels establiments d’oci nocturn. L’últim incident que ve a mortificar encara més els residents de la zona ha ocorregut al carrer Pere IV, un dels que acostuma a sortir pitjor parat en les nits de disbauxa, que arriben a encadenar-se quatre cops per setmana, en les matinades de dimecres a dissabte.

Els residents han optat per la ironia davant de l’últim capítol simptomàtic sobre les molèsties que desvetllen els veïns amb freqüència. “La joventut es diverteix a Pere IV”, han escrit al compte de Twitter on fan seguiment habitual dels incidents habituals i de les queixes que expressen per haver de suportar la festa desenfrenada enmig del carrer de part del públic que acudeix a les sales de festa i els bars musicals que proliferen a l’entorn.

En les imatges que el veïnat ha publicat, es veu un agent de la Guàrdia Urbana que intenta sufocar les flames dels contenidors. El policia tracta d’extingir l’incendi mentre desenes de persones es miren l’escena. Alguns dels presents aplaudeixen i vociferen crits d’aprovació, en presència d’un furgó policial i alguns agents desplegats.

Un dels punts negres amb sonòmetres

El triangle lúdic del Poblenou és una dels 11 punts negres del bullici nocturn a Barcelona on l’Ajuntament ha estès sonòmetres. El consistori explica que, amb la mesura, es vol analitzar els nivells de soroll que es registren en zones on abunda l’oferta d’oci nocturn i de terrasses a la capital catalana i prendre mesures per mitigar la contaminació acústica.

Alhora, veïns del Poblenou van assistir a la manifestació contra el soroll, que va congregar unes 200 persones a la plaça de Sant Jaume aquest dijous. Els concentrats van exigir a l’Ajuntament que apliqui les ordenances per aplacar l’incivisme i les incomoditats que dificulten que els veïns agafin el son a causa dels botellots i la presència massiva de gent al carrer a hores intempestives. També van instar que es faci respectar el dret al descans.

L’Ajuntament defensa que està prenent mesures per apaivagar el malestar la Poblenou. En l’últim ple municipal, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va explicar que “s’ha intesificiat el patrullatge prevetiu d’agents uniformats” i que que “s’intervé tots els dies de la setmana en franja de tarda i de nit”. El consistori té pendent presentar un pla d’acció per intentar mitigar els perjudicis al Triangle Lúdic, en què es preveuen concretar mesures que s’han debatuten la taula ciutadana en què participen veïns i organitzacions després de crear-se arran de la situació que s’ha agreujat els últims mesos.

Més notícies
El cotxe conduït per un conductor begut, bolcat en un carrer del Poblenou / GUB
Un conductor begut estavella el cotxe contra cinc vehicles al Poblenou
Notícia: Un conductor begut estavella el cotxe contra cinc vehicles al Poblenou
Comparteix
Dues persones van resultar ferides i van ser traslladades a la Vall d'Hebron
Una protesta contra el soroll de la zona anterior / JR
El Poblenou demana “mesures urgents” per poder dormir al triangle ‘golfo’
Notícia: El Poblenou demana “mesures urgents” per poder dormir al triangle ‘golfo’
Comparteix
L'Associació de Veïns del barri se suma al clam contra l'oci nocturn "descontrolat"
L'incendi que s'ha produït al carrer de Llull BOMBERS
Un ferit en un incendi que ha calcinat un pis al Poblenou
Notícia: Un ferit en un incendi que ha calcinat un pis al Poblenou
Comparteix
El foc s’ha declarat el foc cap a quarts de dues de la matinada
Manifestants a la concentració contra el soroll a la plaça Sant Jaume / Blanca Blay / ACN
El malestar pel soroll aixeca la veu a Barcelona
Notícia: El malestar pel soroll aixeca la veu a Barcelona
Comparteix
Veïns molestos pel xivarri a diferents barris exigeixen a l'Ajuntament que faci respectar el dret al descans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa