Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un ferit en un incendi que ha calcinat un pis al Poblenou
  • CA

Una persona ha resultat ferida lleu en un incendi aquest dimarts a la matinada a la quarta planta d’un edifici del carrer de Llull, 47, al barri de la Llacuna del Poblenou. Els Bombers de Barcelona han necessitat fins a vuit dotacions i han trigat més d’una hora a poder apagar el foc, i a més, han demanat als veïns de l’edifici que es confinessin a casa seva, i tanquessin portes i finestres. La persona ferida lleu ha estat atesa pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i ja ha estat donada d’alta.

El darrer incendi a Barcelona va tenir lloc el passat 12 d’abril al carrer València, va afectar 8 immobles i no va provocar víctimes mortals. Però va comportar una investigació per determinar si havia estat intencionat. I és que veïns del carrer València s’havien queixat a l’Ajuntament per “molèsties” i la “inseguretat” que generava la llogatera del bar on es va originar l’explosió que va provocar l’incendi virulent a l’Eixample. De fet, la ferida més greu en aquest incendi, la llogatera del bar, va quedar en custòdia policial, ja que diversos veïns van comunicar a la policia que la dona hauria amenaçat de cremar el local. A més del número 73 del carrer València, on es va produir l’accident, el foc va malmetre fins a sis blocs més: el número 71 del carrer de València, els números 88 i 90 de l’avinguda de Roma i el número 181 del carrer Calàbria.

Pel que fa a incendis amb víctimes mortals, aquest 2022 hi ha hagut diversos casos: a mitjans de febrer, un foc a l’Hotel Coronado, al Poble sec, on hi va morir un home de 44 anys. I al gener, una dona de 60 anys i un home de 56 anys també van perdre la vida en incendis a Roquetes i a Les Corts respectivament. El 2021 hi va haver fins a 6 incendis amb víctimes mortals a Barcelona. El darrer va ser al passeig Manuel Girona, a Sarrià, quan una dona de 89 anys va morir en un foc domèstic. 

La majoria dels incendis dels darrers mesos a la ciutat s’han tingut lloc en habitatges i locals amb ús residencial. El cas més conegut és el de la nit de Cap d’Any del 2021 al carrer Nou de la Rambla, al Raval. Un foc va deixar tot un edifici de pisos socials sense electricitat i encara no l’ha recuperada. Tots els veïns havien de ser desallotjats però un grup va declinar l’oferiment municipal per por que, al tornar, trobessin casa seva ocupada com havia passat amb altres domicilis del bloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa