Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les tres demandes del moviment ‘No a la guerra’, que torna a Barcelona
  • CA

El “No a la guerra” reflota a Barcelona. El clam multitudinari que va fer vibrar la ciutat fa 18 anys contra l’atac estatunidenc a l’Iraq revifa ara per una altra intervenció unilateral, la de l’Exèrcit rus contra Ucraïna. L’agressió militar ha fet que es reconstitueixi la Plataforma Aturem la Guerra, artífex de les massives marxes antibel·licistes de 2003. L’organització -que aplega diverses entitats socials i civils- ha convocat una concentració per aquest dimecres a la plaça Catalunya a les 18.30 hores, en què abanderarà tres demandes per reclamar un alto el foc a l’est d’Europa.

Aturem la Guerra ha publicat un manifest en què s’expressa contra “l’actual agressió militar del govern rus contra la població ucraïnesa, fruit de la tensió acumulada des de fa vuit anys”, diu. El comunicat se solidaritza “amb la ciutadania d’Ucraïna i amb les víctimes d’aquesta i de totes les altres guerres actives arreu”. També expressa suport a “les persones valentes que es manifesten als carrers de Moscou i a altres ciutats de Rússia per protestar contra les accions del seu govern, malgrat la repressió”.

Alhora, la plataforma defensa que “cal passar a l’acció per aturar la violència”. “Necessitem que els nostres governs actuïn per aturar l’escalada bel·licista abans de caure en una guerra de proporcions devastadores”, sosté el comunicat, obert a adhesions. La plataforma apressa els governs de la Unió Europea -“incloent l’Estat espanyol”, remarca- i la comunitat internacional a destinar “tots els esforços” per negociar “un cessament integral de les hostilitats i la retirada de totes les tropes d’Ucraïna“.

També urgeixen a proporcionar “accés a l’assistència humanitària” a la població ucraïnesa, inclosa la que s’ha desplaçat fora del país fugint de la invasió. En aquest sentit, apel·la a totes les institucions a actuar amb les competències al seu abast: a la Unió Europea, perquè obri “vies legals i segures de manera immediata” pels exiliats; al govern espanyol, perquè garanteixi “una acollida real digna, assegurant que es respectin els drets de les dones i la infància”; i a la Generalitat i als ajuntaments, perquè tinguin “un rol de lideratge en aquesta acollida”.

Per últim, Aturem la Guerra també insta a la comunitat internacional a esmerçar-se en obrir “un procés real de diàleg”. En aquest sentit, es declara en contra de l’OTAN i contra l’augment dels pressupostos militars. Per contra, advoca perquè la Unió Europea i Nacions Unides promoguin “iniciatives de construcció de pau que acullin a tots els actors, inclosa la societat civil dels països implicats i, especialment a les dones, per tal que puguin oferir solucions innovadores i pacífiques que treballin per a una solució negociada”.

Més notícies
Els dos escaladors vestits amb els colors d'Ucraïna pujant per la façana de la Torre Glòries / Twitter
VÍDEO | Escalen la Torre Glòries vestits amb els colors d’Ucraïna
Notícia: VÍDEO | Escalen la Torre Glòries vestits amb els colors d’Ucraïna
Comparteix
Dues persones gosen a enfilar-se per la façana de l'edifici per mostrar suport a la resistència contra l'atac rus
L''stand' del BStartup del Banc Sabadell del Mobile World Congress / EP
El Banc Sabadell presenta les start-ups d’un futur sostenible i digital
Notícia: El Banc Sabadell presenta les start-ups d’un futur sostenible i digital
Comparteix
El cafè intel·ligent, les cures automatitzades o la gestió de les energies renovables són les últimes tendències del món empresarial

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a març 01, 2022 | 22:03
    fat boy març 01, 2022 | 22:03
    Jo, mes que aturem la guerra diria aturem els agressors. El qui vulgui que posi l'altra galta, la resta que desempolssin el gran garrot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa