Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Banc Sabadell presenta les start-ups d’un futur sostenible i digital
  • CA

Les acceleradores són un dels pilars essencials per l’èxit de les strat-ups. Tan certa és aquesta afirmació que moltes empreses privades es llancen el món de l’assessorament i finançament d’aquestes empreses emergents per entrar de cap al nou sector de l’ecosistema. Una d’elles és el Banc Sabadell amb el seu programa BStartup, una acceleradora de collita pròpia que ajuda a aquelles empreses que estan començant i necessiten suport financer. Durant una de les conferències de l’entitat bancària en el Mobile World Congress (MWC) n’han presentat sis de les 65 que actualment porten. Cafler, Incapto, Napptive, Qbeast, Qida i Wegaw són les empreses emergents escollides, liderades totes per homes i nascudes a diferents llocs de l’Estat, inclosa Barcelona. Els experts asseguren que en un futur les persones seran el seu propi banc.

Cafler

Aquesta empresa es dedica a optimitzar el temps que perdem en les gestions referents als nostres vehicles. De fet, la seva plataforma contacte amb conductors subcontractats que porten el cotxe als llocs que es necessita en qualsevol moment, per exemple si surts d’un lloc i necessites portar el cotxe al garatge l’aplicació t’envia un conductor que farà el tràmit per tu. “És tecnologia disruptiva per no perdre temps en els trasllats”, ha explicat Ricard Guillem, el fundador de la companyia. Acualment Cafler ja ha fet més de 10.000 serveis a tot Europa i opera en 60 ciutats de tres països diferents, entre ells Catalunya, la seu de la start-up.

Incapto

La companyia catalana té l’objectiu de “pensar fora de la càpsula”, tal com ha descrit Francesc Font, el seu fundador. En aquest sentit, Incapto ha creat unes màquines de cafè intel·ligents que funcionen amb cafè a granel de la companyia. Utilitzant un model de subscripció, t’envien la cafetera i et recarreguen el cafè segons la quantitat que consumeixes, de manera personalitzada. De moment ja tenen tres màquines al mercat i estan a punt de llançar una tercera que -amb l’ajuda de la intel·ligència artificial- detectarà quan falta cafè i demanarà un enviament de manera directa. A més, també tenen una subscripció per a empreses amb 10 màquines de cafè de diferents mides per poder triar la que més convé davant l’envergadura de la companyia. “És bo per tu, bo per la teva butxaca i bo pel planeta“, ha conclòs Font.

Napptive

Aquesta start-up està dedicada a ajudar a les empreses de desenvolupament de l’emmagatzematge al núvol. En aquest sentit, la companyia ofereix una plataforma on les empreses poden optimitzar els seus recursos i crear unes bases de dades senzilles i ordenades: “Simplifiquem la manera en què les empreses d’emmagatzematge el núvol es construeixen”, ha explicat Álvaro Agea, el fundador i director general de la companyia. Amb les seves solucions al mercat, les empreses cloud native tenen una solució a l’abast per gestionar la quantitat de dades que reben.

QBeast

Aquesta companyia ha creat un programari capaç de gestionar moltes dades en poc temps: “Optimitzem el temps que es perd en la gestió de dades”, ha descrit Cesare Cugnasco, el director general de la companyia. D’aquesta manera, l’empresa gestiona grans magnituds de dades en pocs segons, per poder agilitzar la feina dels gestors d’altres companyies. “El nostre programari és 25 vegades més ràpid que els tradicionals”, ha dit Cugnasco. Actualment, l’empresa està treballant amb diferents companyies, però encara no ha llançat el seu producte al mercat de manera directa.

Wegaw

La necessitat de gestionar millor les energies renovables és el que ha portat a aquesta empresa a fer-se un lloc en el mercat. Wegaw utilitza la seva tecnologia connectada amb diferents satèl·lits per optimitzar l’ús que es fa de les energies renovables. Actualment, treballa en diferents països del món, entre ells l’estat espanyol i ha començat a connectar l’energia hidràulica. “Per aquest any, però tenim pensat expandir-nos a l’energia eòlica i finalment l’any que ve començarem amb l’energia solar”, ha explicat Ion Padilla, fundador de la companyia.

Qida

La companyia que lidera Oriol Fuertes es dedica a donar un servei especialitzat als malalts crònics per tal que puguin passar les seves malalties a casa en comptes de en un hospital: “Creiem en un mercat on a part de guanyar diners s’hi ha d’aportar valor”, ha explicat el fundador. Així doncs, Qida gestiona totes les cures pel pacient, incloent-hi els cuidadors o cuidadores i s’especialitza en cures de llarg termini, és a dir, on els professionals poden tenir una certa estabilitat. A més, segons les dades de la companyia un terç dels seus ingressos van destinats a la investigació en tecnologia per acabar completant el servei amb la constant atenció d’un metge: “El seguiment total d’un pacient crònic sense necessitat d’estar en un hospital és el nostre objectiu principal”, ha afegit Fuertes. La companyia, actualment, treballa amb empreses privades, com poden ser algunes assegurances i amb hospitals públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa