Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Escalen la Torre Glòries vestits amb els colors d’Ucraïna
  • CA

Dues persones han escalat la Torre Glòries aquest dimarts a la tarda vestits amb els colors de la bandera d’Ucraïna. Els dos escaladors vesteixen igual: jersei blau i pantaló groc, igual que els colors nacionals del país envaït per l’Exèrcit rus i on la intervenció militar ha provocat baixes civils i més de mig milió d’exiliats fora del país fins ara. Els cossos de seguretat s’hi han desplaçat i, cap a les 19.00 hores, els dos escaladors continuaven enfilats a la torre, que han reptat per la façana subjectant-se en les finestres i els sortints de l’edifici.

No és el primer cop que uns escaladors s’arrisquen a remuntar torre amunt. El novembre passat, un home també va ascendir per la façana sense cap mena de mesura de seguretat. N’hi ha que ho han fet més d’un cop. És el cas de Leo Urban, un popular escalador francès i practicant de parkour urbà que ja s’ha enfilat a diversos edificis de París i Barcelona. L’agost de 2020 va reptar per la Torre Glòries descalç i sense cordes. La policia va esperar-lo al capdamunt per identificar-lo i denunciar-lo. Un any abans, ja havia pujat la torre. La multa de l’Ajuntament no va arribar a 1.000 euros, segons va confessar.

Igual que altres vegades que algú ha escalat la Torre Glòries, s’hi han desplegat agents de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d’Esquadra i de Bombers. A hores d’ara, els agents no han practicat cap intervenció a l’espera de poder abordar i identificar els escaladors. La roba que llueixen delata que tenyeixen la seva gosadia com una mostra de suport i de solidaritat amb la resistència dels ucraïnesos contra l’ofensiva militar russa ordenada pel president Vladimir Putin.

Per altra banda, L’Ajuntament de Barcelona ha explicat que atén 71 ucraïnesos atrapats a la ciutat arran de l’inici de la guerra causada per l’atac de l’Exèrcit rus. Les persones que han rebut suport a través del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona són en la seva majoria turistes que es trobaven a la capital catalana abans que Rússia llancés la intervenció militar la setmana passada, que està topant amb focus de resistència en diferents punts del país de l’est d’Europa.

Més notícies
L''stand' del BStartup del Banc Sabadell del Mobile World Congress / EP
El Banc Sabadell presenta les start-ups d’un futur sostenible i digital
Notícia: El Banc Sabadell presenta les start-ups d’un futur sostenible i digital
Comparteix
El cafè intel·ligent, les cures automatitzades o la gestió de les energies renovables són les últimes tendències del món empresarial
Un grup d'ucraïnesos es manifesta contra la invasió russa a la plaça Catalunya / ESM
Barcelona atén 71 ucraïnesos atrapats a la ciutat per l’inici de la guerra
Notícia: Barcelona atén 71 ucraïnesos atrapats a la ciutat per l’inici de la guerra
Comparteix
Són en la seva majoria turistes que eren de pas per la ciutat i amb dificultats per tornar al seu país

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa