Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEOS | Qui és Leo Urban, l’escalador que ha pujat la Torre Glòries descalç i sense cordes
  • CA

Un home ha escalat aquest dijous al vespre la Torre Glòries, descalç i sense cordes ni cap sistema de subjecció de seguretat. Dotacions de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, el SEM i Bombers de Barcelona s’han desplaçat al gratacel en transcendir la notícia. La policia l’ha esperat a dalt per identificar-lo i denunciar-lo.

Es tracta del francès Leo Urban, un popular escalador i practicant de parkour urbà que ja s’ha enfilat a diversos edificis de París i Barcelona. Tot i que resideix a París, havia viscut a Andorra i parla perfectament català i castellà. Té amics a la capital catalana i un grup de col·laboradors s’ha encarregat de gravar-lo amb teleobjectius i drones.

Leo Urban, després de baixar de la Torre Glòries / MMP
Leo Urban, després de baixar de la Torre Glòries / MMP

La Torre Glòries, encara molt coneguda pel seu antic nom de Torre Agbar, fa 144 metros d’altura i té 34 plantes. Diversos usuaris de Twitter ha captat la seva silueta de l’escalador pujant per l’edifici i la multitud mirant-lo.

Leo Urban ja va pujar a la Torre Glòries un cop, l’any passat, acompanyat d’un amic. L’escalada es pot veure en un vídeo penjat al seu compte de Youtube. No és l’únic, de fet. També hi ha pujat l’escalador conegut com a “Spiderman francès”.

L’acció ha generat una gran expectació i desenes de passejants –alguns fans de l’escalador– s’han congregat davant l’edifici.

Expectació per veure Leo Urban escalant la Torre Glòries / MMP
Expectació per veure Leo Urban escalant la Torre Glòries / MMP

L’any passat no li va arribar la multa

Un cop a dalt, ha fet la vertical per completar la temeritat. Instants després la policia l’ha retingut i identificat. Al cap d’una hora llarga l’han deixat anar.

Segons la Guàrdia Urbana, li han obert investigació per desordre públic, desobediència i danys a l’edifici. Segons va explicar ell mateix a aquest diari, el primer cop que va pujar l’edifici també va ser denunciat, però mai li ha arribat la multa, que ascendia a uns mil euros.

Ara preveu rebre’n una de més cara, en afegir-se el càrrec de desobediència. Testimonis han explicat al TOT Barcelona que en iniciat l’ascens ha trencat un vidre, el que permet afegir l’acusació de danys materials.

La Guàrdia Urbana ha identificat i denunciat a Leo Urban després d'escalar la Torre Glòries / MMP
La Guàrdia Urbana ha identificat i denunciat a Leo Urban després d’escalar la Torre Glòries / MMP

Un cop ha marxat la policia, els fans de Leo Urban li han dedicat aplaudiments i han volgut fotografiar-se amb ell al peu de la torre. També ha respost les preguntes de diversos mitjans de comunicació, als que ha explicat que ha pujat per segon cop per ser el primer en fer-ho descalç, sense els peus de gat que es fan servir en escalada. També ha assegurat que ha fet meditació els dos dies previs per preparar-se psicològicament i que, gràcies a haver-la escalat abans, ha pujat la torre més ràpid i sentint-se més confiat i segur. Quan ha arribat a dalt, ha dit, ha sentit un “deja-vú” amb les vistes de Barcelona durant el capvespre.

De moment no preveu pujar a més edificis de Barcelona durant una bona temporada, perquè assegura que porta massa de corcoll a la policia. Assegura que té nous reptes, però seran en altres ciutats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa