L”Spiderman francès’ escala la Torre Glòries

Alain Robert serà denunciat administrativament en base a la llei de protecció de seguretat ciutadana

L”Spiderman francès’ de 56 anys, Alain Robert, ho ha tornat a fer. Ha tornat a escalar la Torre Glòries, després que ho fes els anys 2006, 2007 i 2016. Això ha passat aquest matí i, no cal dir-ho, ha provocat l’expectació de veïns i vianants. 

Ho ha fet cap a les onze del matí, quan ha pujat i baixat l’edifici per la façana. Un cop ha baixat, dos agents dels Mossos d’Esquadra se l’han emportat en un cotxe. Fonts dels Mossos d’Esquadra han confirmat al TOT Barcelona que serà denunciat administrativament en base a la llei de protecció de seguretat ciutadana. Un dels seus articles estableix una infracció greu per escalar edificis o monuments sense autorització quan existeixi un risc que s’ocasionin d’anys a persones o béns.

És la quarta vegada que Robert escala la Torre Glòries. El 2017, a més, va escalar l’hotel Melià Barcelona Sky. En aquest cas, la Guàrdia Urbana el va multar en aplicació de la Llei de seguretat ciutadana. Quan va pujar la Torre Glòries el 2016, Alain Robert va gravar la proesa.

Robert té un palmarès considerable en conquerir cims arquitectònics: la torre Sears de Chicago, de 443 metres; l’Empire State de Nova York, de 381 metres; la torre de Sydney, de 305 metres; el Burj Khalifa de Dubai, l’estructura més alta del món, de 828 metres; i la torre Eiffel, de 300 metres, entre d’altres.

Més informació

Nou comentari