Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona atén 71 ucraïnesos atrapats a la ciutat per l’inici de la guerra
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona atén 71 ucraïnesos atrapats a la ciutat arran de l’inici de la guerra causada per l’atac de l’Exèrcit rus. Les persones que han rebut suport a través del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona són en la seva majoria turistes que es trobaven a la capital catalana abans que Rússia llancés una ofensiva unilateral la setmana passada, que ha provocat morts de civils i que més de mig milió de persones hagin fugit del país davant d’una escalada bèlica inèdita a l’est d’Europa.

L’Ajuntament ha explicat que les persones que es veuen ara amb dificultats per tornar a casa seva s’han adreçat al servei municipal per esvair dubtes sobre els passos a seguir davant d’una estada que probablement part dels afectats allargaran a la ciutat, sense descartar que acabin quedant-se i sol·licitin asil polític. Una família ucraïnesa de quatre membres i de pas a la ciutat es troba allotjada en una pensió, ha comentat el consistori.

Des de l’inici de la intervenció militar russa, l’Ajuntament de Barcelona ha atès més de 300 ucraïnesos que ja vivien a la capital catalana o que eren a la ciutat en condició de turistes des de divendres, un dia després de l’atac ordenat per Moscou contra Ucraïna. En concret, el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats les ha atès “bàsicament per informar dels procediments per sol·licitar la protecció internacional i estatut del refugiat”, han informat aquest dimarts fonts municipals a Europa Press. L’Ajuntament de Barcelona es va pronunciar en bloc contra la guerra i la invasió russa en una declaració institucional solemne que l’alcaldessa Ada Colau va llegir el divendres passat, envoltada pels regidors de tots els grups municipals.

En paral·lel als allotjaments i les pensions que les institucions públiques estan habilitant per acollir refugiats, la comunitat ucraïnesa s’ha organitzat per recollir aliments i altres productes de necessitat per enviar-los al país envaït. La parròquia de Santa Mònica, al capdavall de la Rambla, està centralitzant la solidaritat amb la colònia ucraïnesa, formada per uns 5.300 ciutadans residents a Barcelona. La gent hi porta de tot: cereals, llet en pols, cafè, galetes, té, brics de sopa, roba, medicaments i diners.

Més notícies
Agents dels Mossos d'Esquadra dins del recinte del MWC / CME
Detingut un lladre que intentava fer-se passar per congressista al Mobile
Notícia: Detingut un lladre que intentava fer-se passar per congressista al Mobile
Comparteix
Es va vestir per fer-se passar per un visitant però va ser descobert saltant una tanca
Alexei Volodin / Palau de la Música
Un pianista rus actuarà al Palau de la Música per condemnar la guerra
Notícia: Un pianista rus actuarà al Palau de la Música per condemnar la guerra
Comparteix
"Repudio rotundament l’atac de Vladímir Putin a Ucraïna i estic en contra de la guerra", assegura l'artista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa