Tornen a destrossar la placa antifranquista del davant de la comissaria de Via Laietana

Ha tornat a aparèixer malmès el faristol col·locat per l'Ajuntament

La placa antifranquista col·locada com a exercici de memòria història davant de la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana, per recordar les tortures que s’hi van produir durant la dictadura, ha tornat a ser destrossada. Ho ha denunciat la Fundació Alternativa en una piulada. 

El faristol, instal·lat per l’Ajuntament de Barcelona la setmana passada, ja va ser malmès la setmana passada, l’endemà de ser col·locat, i un grup ultra ho va celebrar​, tot i negar ser els autors de la bretolada.

De fet, la polèmica ha envoltat des del primer moment la instal·lació d’aquesta placa. Primer de tot, agents de la Policia Nacional van identificar els tècnics que l’estaven col·locant i fins i tot el conseller tècnic de Ciutat Vella, que acompanyava els operaris. Després el principal sindicat de la Policia Nacional va exigir la retirada del faristol. L’endemà es va trobar la placa cremada i a la tarda hi va haver un acte de protesta per aquest atac. El faristol va ser reparat i encara es va produir un altre incident, en aquest cas institucional, perquè el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, va renyar l’alcaldessa, Ada Colau, per haver-lo instal·lat.

Més informació

Nou comentari