Un grup ultra celebra la destrucció de la placa antifranquista del davant de la Policia Nacional

La placa antifranquista que recorda les tortures policials durant el franquisme ha estat atacada. Los de Artós han celebrat l’atac al símbol, situat dimarts davant de la prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana. El grup ultra ha compartit l’acció a Instagram amb els hashtags “elscarrersmaimésseranvostres”, “#vivalapolicianacional” i “#vivalaguardiacivil”. El grup de Los de Artós, però, s’ha desmarcat i ha negat que siguin els autors de l’atac. “Ens va arribar la foto i la vam publicar”, han dit al TOT Barcelona.

Los de Artós han celebrat l'atac a la placa. 28-3-2019. | Los de Artós

Los de Artós han celebrat l’atac a la placa. 28-3-2019. | Los de Artós

[r:1]

Fonts municipals informen que l’Ajuntament ha demanat als serveis jurídics que presentin una denúncia. A més, han sol·licitat les imatges de les càmeres de seguretat a la Policia Nacional. També ha encarregat una còpia de la placa per instal·lar-la de nou. Sobre la denúncia s’ha pronunciat el tercer tinent d’alcalde, Jaume Asens, i ha especificat que demanaran que s’interrogui els policies nacionals que feien guàrdia a la porta quan s’ha produït l’atac. 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat contundent sobre si es tornarà a instal·lar: “Tants cops com calgui”. En una piulada Colau ha recordat que aquest símbol “ha servit per fer públics els relats de centenars de víctimes de terribles tortures”. La líder del consistori ha qualificat de “grup feixista” els responsables de l’atac, i ha avisat que el tornaran a col·locar “amb més convicció”. 

Asens aposta per “passar pàgina”

El tercer tinent d’alcalde, Jaume Asens, ha considerat que alguns agents de la Policia Nacional se senten “ofesos” perquè no es condemnin les tortures durant el franquisme i per les paraules de la regidora de Ciutadans Carina Mejías. La presidenta del grup a l’Ajuntament va retreure a l’Ajuntament que col·loqués la placa antifranquista davant de la prefectura de Via Laietana.

Asens ha insistit en la importància de fer “justícia i reparació” i de “passar pàgina”, especialment amb la pujada de l’extrema dreta. “Ciutadans, PP i el partit de les pistoles -en referència a Vox- s’indignen, però és necessari trencar la línia de continuïtat entre franquisme i democràcia”, ha declarat.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha denunciat els fets a través de Twitter.

 

Nou comentari

Més notícies

El sindicat majoritari de la Policia Nacional exigeix la retirada de la placa antifranquista

Es tracta d'un símbol que recorda les tortures de la policia durant el franquisme

La Policia Nacional identifica la comitiva municipal en instal·lar un faristol antifranquista

Agents de la comissaria de Via Laietana han endarrerit dues hores la petita obra, fins que un comandament l'ha autoritzada poc abans de l'estrena
Alberto Fernández al pessebre d'aquest any. | Europa Press

Alberto Fernández reclama una placa en record dels catòlics afusellats durant la Guerra Civil

El líder del PP a l'Ajuntament ha criticat l'"amnèsia selectiva" d'Ada Colau
El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha assistit a l'acte. | ACN

Una placa davant de la Policia Nacional recordarà les tortures durant el franquisme

En l'acte de presentació s'ha exigit que l'edifici de la policia a Via Laietana esdevingui un centre de memòria

Escopinades i cops de paraigua: els arguments d’un altre policia espanyol investigat per l’1-O

Tres agents del CNP citats a declarar neguen haver utilitzat les porres a l'escola Estel del Guinardó, tot i que hi va haver 18 ferits