El sindicat majoritari de la Policia Nacional exigeix la retirada de la placa antifranquista

Es tracta d'un símbol que recorda les tortures de la policia durant el franquisme

El sindicat majoritari de la Policia Nacional ha reclamat a l’alcaldessa Ada Colau que retiri la placa antifranquista col·locada ahir davant de la prefectura de Via Laietana. Per al Sindicat Unificat de Policia (SUP), el símbol és una iniciativa partidista que atempta contra “la convivència” i “l’estigmatització dels policies nacionals”.

[r:1]

La placa es va estrenar ahir en un acte de l’Ateneu de Memòria Popular amb la presència del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. El faristol recorda les víctimes de tortures i violència policial durant el franquisme. Per al SUP, iniciatives com aquesta posen de manifest l’abandonament de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. A més, ha criticat la “persistència” i la “impunitat” d’aquests tipus d’actes, segons informa Europa Press.

Finalment, sol·licita a Colau, els grups polítics del Parlament i la delegació del Govern que faci “gestions” per a la retirada de la simbologia, que, segons el SUP, provoca la “fractura” de la societat catalana. També ha instat les autoritats a vetllar per la “salvaguarda de la imatge, la dignitat i la professionalitat” de la Policia Nacional.

Més informació

Nou comentari