Clavells i memòria contra l’atac a la placa antifranquista de la comissaria de Laietana

Una concentració contra l’atac a la placa antifranquista col·locada dimarts davant de la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana ha aplegat unes 40 persones aquesta tarda. L’acte, convocat per l’Ateneu de Memòria Popular, ha comptat amb el testimoni de diverses persones que van patir tortures a la prefectura de la Policia Nacional durant la dictadura. “Sense passat no hi ha futur”, ha avisat la portaveu de l’entitat, que ha llegit un manifest.

Una de les víctimes de les tortures que han intervingut ha estat Josep Ferrándiz, que va estar detingut durant 32 dies a la comissaria de Via Laietana. Ferrándiz, que era membre de la Jove Guàrdia Roja, ha rememorat les agressions policials que va patir durant la detenció. Dues unitats de la BRIMO dels Mossos han custodiat la concentració. La placa ha estat homenatjada amb clavells vermells i un dels assistents hi ha col·locat un foli amb el text que contenia el faristol, que ja no es pot llegir a causa de l’atac. 

El tercer tinent d’alcalde, Jaume Asens, i el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, han estat present a l’acte. Pisarello ha avançat que l’ajuntament reposarà la placa. També ha anunciat que el govern municipal presentarà una moció d’urgència per reprovar la regidora Carina Mejías (Ciutadans) per “haver aprofitat la instal•lació del faristol per banalitzar la repressió franquista”. La moció afegeix que la presidenta del grup taronja al consistori va “confondre la policia franquista amb l’actual”. El tinent i ara candidat al Congrés ha interpel·lat Manuel Valls i s’ha preguntat si subscriu les paraules de Mejías sobre la placa.

Nou comentari

Més notícies

Un grup ultra celebra la destrucció de la placa antifranquista del davant de la Policia Nacional

Los de Artós han compartit l'acció | Gerardo Pisarello ha denunciat els fets a Twitter

El sindicat majoritari de la Policia Nacional exigeix la retirada de la placa antifranquista

Es tracta d'un símbol que recorda les tortures de la policia durant el franquisme
El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha assistit a l'acte. | ACN

Una placa davant de la Policia Nacional recordarà les tortures durant el franquisme

En l'acte de presentació s'ha exigit que l'edifici de la policia a Via Laietana esdevingui un centre de memòria

La Policia Nacional identifica la comitiva municipal en instal·lar un faristol antifranquista

Agents de la comissaria de Via Laietana han endarrerit dues hores la petita obra, fins que un comandament l'ha autoritzada poc abans de l'estrena