Tanca Salvalona, la plataforma contra la inseguretat impulsada per taxistes

L'organització ciutadana obre "un parèntesi" i es queda "en stand-bye" per "deixar que les administracions segueixin treballant"

La plataforma contra la inseguretat impulsada per taxistes, Salvalona, tanca temporalment. Ho ha anunciat en un comunicat aquest dissabte a la nit, on explica que està satisfeta de la pressió exercida aquest estiu i que ara obre “un parèntesi” i es queda “en stand-bye” per “deixar que les administracions segueixin treballant”. Es va presentar oficialment a finals de juliol com un lobby impulsat per Premier Services, Élite Taxi i Patrulla Ciudadana, en ple auge de les patrulles ciutadanes.

Senyala que els dos canvis principals que necessita la seguretat de Barcelona són dues reformes legals a Madrid: penar més la multireincidència i desbloquejar la llei Montoro que ara no permet ampliar les plantilles policials. Salvalona creu que “quan el nou Govern de l’Estat ja estigui constituït, es tractarà de solucionar aquests dos punts legislatius i tot millorarà”. Així, s’agafa unes vacances i “depenent dels resultats” decidirà si es posa “en marxa de nou, si fos necessari”.

Tot i la seva contundència en criticar la inseguretat, Salvalona qüestiona ara que sigui convenient fer tanta propaganda de la inseguretat: “L’excés d’informació pot malmetre la imatge de la nostra estimada ciutat pel que fa a turisme es refereix”. Així, fa pagar les culpes als mitjans de comunicació i denuncia que hi ha “una campanya exagerada i desvirtuada per part d’alguns mitjans i institucions per malmetre la imatge de la ciutat i allunyar el turisme de Barcelona”. També es reivindiquen “apartidistes” i diuen que estudien accions judicials contra “algun diari” que hauria vinculat la plataforma a grups polítics concrets.

Més informació

Nou comentari