El nou govern municipal anuncia que “combatrà” les patrulles ciutadanes

El tinent d'alcaldia encarregat de Seguretat ha remarcat que "no pot haver-hi autoorganització" en un tema "tan sensible" com la seguretat

El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha avisat que el nou govern “combatrà” les patrulles ciutadanes que s’han organitzat recentment i que, en un dels casos, operen a la xarxa de metro contra els carteristes. Ho ha explicat en una entrevista al programa Aquí, l’estiu a SER CatalunyaSegons el regidor del nou govern, perquè “no pot haver-hi autoorganització en un tema tan sensible que és responsabilitat de les administracions”, com és la seguretat. 

Batlle ha expressat que l’esclat d’aquest fenomen podria significa “la porta d’entrada de màfies de patrulles d’autoorganització” i aquest és “l’element més perillós que pot haver-hi en temes de seguretat”. També ha insistit que són les institucions públiques de govern les úniques que poden gestionar “una convivència ordenada en democràcia”. “Això no pot ser la llei de la selva”, ha conclòs.

L’anunci d’Albert Batlle arriba després que s’hagin multiplicat les agrupacions de veïns que vetllen contra robatoris o que, directament, hi actuen, fent fotografies dels carteristes i difonent-les o, en alguns casos, intervenint-hi físicament. La patrulla més establerta és la de Barcelona Residents Against Robbery –es fan dir ROAR– i es dedica a enxampar els furtadors que tenen localitzats en zones concorregudes i a advertir els passatgers de l’entorn amb xiulets, cartells i crits.

La patrulla la lidera la caçacarteristes Eliana Guerrero i és la mateixa que s’ha unit darrerament a la nova plataforma Salvalona, liderada per Tito Álvarez, almenys com a assessora. A aquest nou grup que compta amb el suport de la xarxa de conductors d’Élite Taxi, Guerrero els ensenya com actuen i es comuniquen els delinqüents. Es diu Salvalona i assegura que ha vingut per aconseguir “grans canvis polítics contra la inseguretat”.

Més informació

Comentaris

    Vick 23/07/2019 12:39 pm
    Albert Battle, eres una verguenza para Barcelona, ponte a perseguir a la gente que sola i ya harta de la violencia que habéis llegado tomar cuenta de la ciudad, intenta cambiar algo de forma pacífica, ayudando a ciudadanos y turistas de forma pacífica y ordenada, mientras ustedes protegen a delincuentes que a cada día se forran más con nuestro labor duro y que además ahora actúan con violéncia, robando con tirones, navajas, cutillos... Pero a ellos, ni nada, no? Que asco de gobierno soys
    Carles Viñals Casado 22/07/2019 11:00 pm
    Doncs caldrà organitzar patrulles ciutadanes contra l'Ajuntament.

Nou comentari