Salut confirma 3 nous casos de coronavirus, un d’ells veí de Barcelona

Són dos joves que van viatjar a Milà aquesta setmana i una dona de 62 anys relacionada amb un cas previ

El Departament de Salut ha confirmat 3 casos nous de coronavirus. Un d’ells és un veí de Barcelona de 25 anys. Havia viatjat a Milà (Itàlia) del 20 al 26 de febrer amb la segona persona infectada, un jove de 26 anys resident a la ciutat italiana. El tercer cas és una dona de 62 anys de l’Hospitalet de Llobregat que va estar en contacte amb un dels casos confirmats aquesta setmana.

[r:4]

Tots tres serien casos lleus i estan sent atesos a l’hospital. Ja són 9 els casos confirmats a Catalunya, des de l’anunci del primer el passat dimarts. Cap dels pacients està greu: els símptomes que presenten són lleus i s’espera que evolucionen favorablement. A tot l’Estat s’han confirmat més de 69 casos fins aquest matí.

Aquest dissabte la conselleria de Salut va anunciar un canvi en els protocols de detecció per reduir el risc de contagis en els hospitals. Salut es desplaçarà al domicili de les persones que requereixin fer-se la prova de verificació del coronavirus. Qualsevol persona amb símptomes i que hagi viatjat a zones de risc ha de trucar al 061 abans d’anar a cap centre sanitari. A més la Generalitat està treballant perquè la propera setmana, de forma gradual, les persones afectades “en estat lleu, que són la majoria” no estiguin ingressades a cap hospital i puguin quedar-se “a casa”. 

Sense risc de col·lapse

La consellera Alba Vergés ha assegurat que “no hi ha por a un col·lapse” del sistema sanitari pel coronavirus i ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania. En una entrevista aquest diumenge a Rac1 que ha recollit Europa Press, la consellera ha explicat que s’ha iniciat l’estudi de contactes dels últims tres casos i “és possible que la xifra augmenti”. “No hem demanat encara restriccions a cap lloc públic, això ha de formar part d’un consens”, ha afirmat Vergés, que ha afegit que la situació es troba en fase de contenció, en què s’aïllen persones sanes que han estat en contacte amb infectades per contenir el virus.

La consellera ha sostingut que Salut no és partidària de prohibir les grans concentracions de gent, ni partits de diferents esports, que “es poden desenvolupar amb normalitat”, i ha afirmat que l’únic de què han informat és dels consells a les zones de viatges. “Si cal fer un pas més, el farem. Però de moment estem molt tranquils amb la situació actual, que és l’esperada, no ens ha sorprès”, ha destacat Vergés. 

Més informació

Nou comentari