Falsa alarma a Gràcia per un cas sospitós de coronavirus

Una ambulància va recollir un pacient al carrer Topazi i les fotografies del personal sanitari amb bata i mascareta es van viralitzar ràpidament

Un cas sospitós de coronavirus va fer saltar l’alarma aquest dimarts al migdia entre els veïns de la Vila de Gràcia. Es tracta d’una persona que va avisar per telèfon al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) d’uns símptomes gripals que podien encaixar amb el virus d’orígen asiàtic. “Es va decidir traslladar-la a l’hospital per estudiar el cas, que complia amb els criteris clínics epidemiològics”, exposen portaveus d’aquest servei. L’ambulància que va anar al domicili, situat al carrer Topazi, va cridar l’atenció dels vianants per les vistoses precaucions dels treballadors sanitaris: una granota groga aïllant, guants, ulleres, màscares ffp3 i fundes de protecció als peus.

Les fotografies de l’actuació mèdica es van viralitzar ràpidament a les xarxes socials, mentre s’anunciava en paral·lel el primer cas confirmat de coronavirus en una noia italiana. La nombrosa i jove comunitat italiana que resideix al barri va fer pensar a molts veïns que podria tractar-se del mateix cas, tot i que des del primer moment el SEM va informar que es tractava d’una altra persona. No aclaria, però, quina malaltia infecciosa se sospitava que patia la persona traslladada al carrer Topazi.

[r:2]

“A partir de la descripció que rebem per via telefònica, els professionals es preparen per a l’extraordinari i un cop fet el nostre primer diagnòstic i ser atesos per l’hospital sabem si donen positiu o no”, justificava a la nit el SEM. Fonts del servei han confirmat finalment aquest dimecres al matí al TOT Barcelona que es tractava d’un dels 8 casos sospitosos de coronavirus que el departament de Salut investigava. I que el test realitzat ha donat negatiu. Falsa alarma, doncs, en un cas molt més viral que víric.

Més informació

Nou comentari