El Gremi d’Hotels critica “l’alarma infundada” pel coronavirus que ha fet caure el MWC

L'associació reconeix que hi ha hagut cancel·lacions però encara no té una xifra definitiva

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha criticat l'”alarmisme” infundat que ha motivat una trentena d’empreses de telefonia i tecnològiques a no assistir al Mobile World Congress (MWC) per por a un contagi de coronavirus, a diferència del que passa en altres ciutats europees com Amsterdam. Un pànic que ha anat creixent i que finalment ha provocat la cancel·lació de la fira més important de Barcelona.

En una roda de premsa, el president del Gremi, Jordi Mestre, ha assegurat que els hotels barcelonins patiran cancel·lacions de les 40.000 habitacions que es reserven normalment durant l’esdeveniment però no ha donat xifres concretes. Prop de 28.000 reserves s’han fet a través de l’agència oficial que contracta la GSMA, Bnetwork.

Mestre ha assegurat que la política de cancel·lació de les habitacions és més estrica com més s’apropi l’esdeveniment, que s’havia de celebrar entre el 24 i el 27 de febrer al recinte de Gran Via de la Fira. Poc després que Mestre fes aquestes declaracions s’ha conegut la decisió de la GSMA de cancel·lar el congrés.

Aquesta tarda també s’ha pronunciat sobre els perjudicis de la suspensió del MWC el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias. Com Mestre, ha parlat abans que se sabés la decisió de la GSMA –de fet, el que havia transcendit era que l’organització mantenia la fira de moment– , però ha advertit que en cas de suspensió per a la restauració les conseqüències serien les mateixes que per als taxis, els hotels o “qualsevol dels serveis de la ciutat”.

De fet, el sector de les VTC ja havia advertit que tenien un allau de cancel·lacions de reserves de cotxes de lloguer amb xofer, només pel fet que més de 30 empreses ja havien decidit no assistir al congrés barceloní.

Més informació

Nou comentari