Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Mobile cancel·la l’edició d’aquest any pel coronavirus
  • CA

El coronavirus ha pogut amb el Mobile World Congress (MWC). GSMA, el consorci d’empreses que organitza el congrés de mòbils, ha cancel·lat l’esdeveniment per l’efecte de l’epidèmia, que va començar a la ciutat xinesa de Wuhan i que s’ha estés per diversos països del món i que ha provocat la retirada de més de 30 empreses que havien d’assistir a la fira.

L’associació ha pres aquesta decisió després de la reunió d’aquest dimecres del seu comitè, format per 26 empreses i operadors de la indústria mòbil, entre les quals es troben Telefònica, Orange, Vodafone, Deutsche Telekom, Telenor, Verizon, NTT Docomo, AT & T i Turkcel.

En el comunicat difós pels organitzadors, s’assegura que les cicumstàncies relacionades amb el coronavirus –no ho concreta, però es referei a l’allau de cancel·lacions d’empreses i sí que esmenta “la preocupació pels viatges i altres circumstàncies– han fet “impossible” mantenir l’esdeveniment. El mateix text assegura que les autoritats i socis locals “respecten i entenen aquesta decisió”. La GSMA també assegura que ara es continua treballant per al “MWC 2021 i futures edicions” a Barcelona. ​

Roda de premsa aquest divendres

Aquest divendres al matí, el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, donarà la cara en una roda de premsa que es preveu que serà multitudinària i que compartirà amb el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau; l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Pau Relat; i el director general de Fira, Constantí Serrallonga

Entre les companyies que formen el comitè de la GSMA, hi ha Orange, Vodafone, Deutsche Telekom, NTT Docomo i AT & T, que són algunes de les empreses que havien anunciat que no assistiran a l’MWC pel coronavirus. 

Més de 30 empreses havien anunciat que cancel·laven la participació al congrés per por del coronavirus. Algunes companyies ja amenaçaven un possible efecte dominó, com per exemple Ericsson i Intel. Tanmateix, les baixes que han acabat de precipitar la decisió de la GSMA han estat les de Nokia i de Deutsche Telekom. Baixes molt important les dues, la primera per ser un dels majors expositors de la fira, amb un dels principals estands, de més de 3.000 metres quadrats, i la segona per ser el primer operador de telefonia d’Europa.

Una mica més tard, l’agència Reuters ha avançat que la teleoperadora francesa, Orange, no assistiria al MWC. Notícia que segurament ha provocat un terratremol en el si de la GSMA, ja que Stéphane Richard és l’actual president del grup GSMA, que organitza l’esdeveniment. Tot i que després fonts d’Orange han dit que encara no havien pres cap decisió, hores després s’ha sabut que la fira es cancel·lava.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Xani a febrer 13, 2020 | 11:42
    Xani febrer 13, 2020 | 11:42
    Uffff que pesadets....més val que es cancel.li i així menys risc de portar el virus cap a Catalunya. I menys calers per la burgesia empresarial. Que es fotin tu !! Només pensant en la pela i que ens bombin als ciutadans si hi haguessin més casos de coronavirus amb tant d'estrangers corrent per Barcelona !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa