Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La llista d’empreses que han cancel·lat la seva assistència al MWC
  • CA

Com a mínim 26 empreses ja han anunciat la cancel·lació de la seva participació al Mobile World Congress pel coronavirus. Les primeres en anunciar que no vindrien a Barcelona van ser la sud-coreana LG, la finlandesa Ericsson i les nord-americanes Amazon i Nvidia. A aquestes se’ls hi van sumar aquest dilluns les xineses Umidigi i Ulefone, les japoneses Sony i NTT DoCoMo i l’alemanya Gigaset. Aquest dimarts les cancel·lacions han continuat amb Facebook, Intel, Cisco, la xinesa Vivo, Amdocs, CoomScope i Panorama Software. Fins ara, tant des de l’organització com des del Govern han mantingut que el MWC se celebrarà del 24 al 27 de febrer com estava previst. En aquest escenari, divendres es reunirà el consell general de GSMA. Malgrat tot, més de 2.000 empreses i expositors seran presents al congrés de tecnologia.

1. LG

La multinacional sud-coreana LG va ser la primera en emetre un comunicat on explicava que volia “avantposar la seguretat i la salut dels seus treballadors, socis i clients”. Els sud-coreans argumentaven que aquesta decisió “elimina completament el risc d’exposar els treballadors d’LG al virus en viatges internacionals”, activitat “molt més restrictiva a LG a mesura que el virus continua propagant-se”. La companyia deia, també, que substituirà el Mobile per “altres actes per anunciar els nous mòbils del 2020”.

2. Ericsson

La baixa d’Ericsson és la que podria portar més cua, segons els experts. En un comunicat, l’empresa sueca explicava que després del brot i la contínua propagació del coronavirus, havia seguit de prop el seu desenvolupament i s’havia adherit a les recomanacions de les autoritats i d’organismes internacionals com l’Organització Mundial de la Salut (OMS): “Després d’una extensa avaluació interna dels riscos, Ericsson ha decidit prendre més mesures de precaució retirant-se del MWC Barcelona 2020, el major esdeveniment en la indústria de les telecomunicacions”, anunciava.

[r:1]

En la mateixa línia, aprofitava per agrair a la GSMA, entitat organitzadora del MWC, que hagués fet “tot el possible” per a controlar el risc. Tanmateix, afegia que, com a un dels expositors més grans no pot “garantir la salut i la seguretat dels seus treballadors i visitants”. “La salut i la seguretat dels nostres empleats, clients i altres parts interessades són la nostra màxima prioritat. Aquesta no és una decisió que hàgim pres a la lleugera. Estàvem ansiosos per mostrar les nostres últimes innovacions en el MWC de Barcelona. És molt desafortunat, però creiem fermament que la decisió comercial més responsable és retirar la nostra participació“, va incidir el president i conseller delegat d’Ericsson, Börje Ekholm.

El fabricant suec va assenyalar, que, per a mostrar la seva cartera de productes i les seves últimes innovacions, acostarà les demostracions i el contingut que havia preparat per al MWC Barcelona als clients en els seus mercats nacionals amb esdeveniments locals anomenats ‘Ericsson Unboxed’.

3. Nvidia

Nvidia prenia la decisió de cancel·lar la seva assistència al MWC “pels riscos per a la salut pública del coronavirus”. “Garantir la seguretat dels nostres treballadors, socis i clients és la nostra preocupació més gran”, va explicar l’empresa en un comunicat. Nvidia considerava que ha pres “la decisió correcta” i aprofitava per agrair a la GSMA, “els continus esforços per assegurar la seguretat de tots els assistents”. L’anunci va ser el dissabte 8 de febrer.

4. Amazon

Amazon confirmava la seva absència “a causa del brot i les contínues preocupacions entorn al nou coronavirus”, el diumenge 9 de febrer.

5. Sony

Sony va explicar que havia estat “seguint de prop l’evolució de la situació després del nou brot de coronavirus” i que havien decidit retirar-se del congrés. “Li donem la màxima importància a la seguretat i el benestar dels nostres clients, mitjans de comunicació i treballadors”, deia el comunicat. La companyia va explicar que mantenia la presentació dels nous models per al 24 de febrer, però que ho faria a través del seu canal de Youtube.

La notícia arribava just després que la GSMA expliqués a través d’un comunicat que vetarà l’accés al congrés a totes les persones que vinguin de la província xinesa de Hubai, on es va detectar l’origen del coronavirus. 

6. Intel

En un breu comunicat, la companyia nord-americana de xips va explicar que “la seguretat i el benestar” dels treballadors i socis són la “principal prioritat” i que per això decidien suspendre la seva participació al Mobile “per precaució”. Intel tenia previst celebrar un esdeveniment el diumenge 23 de febrer a la Llotja de Mar per donar a conèixer les novetats de la marca en 5G i intel·ligència artificial. També estava previst que viatgés a Barcelona el responsable de l’empresa, Bob Swan. 

7. Facebook

La companyia fundada per Mark Zuckerberg ha anunciat que tampoc assistirà al congrés de mòbils. Facebook justifica la decisió com a “mesura de prevenció” davant la por a un brot de coronavirus. 

[r:2]

8. Cisco

La multinacional nord-americana dedicada a la fabricació d’equips de telecomunicacions ha informat a través de Twitter que cancel·la la seva assistència al MWC. Cisco ha lamentat que ha estat una “decisió difícil”. 

9. Vivo

El fabricant xinès de mòbils Vivo ha renunciat a participar al MWC: “La salut i la seguretat dels nostres empleats i del públic són la nostra principal prioritat. Per això, i en funció de la situació actual, hem decidit cancel·lar la nostra participació al MWC 2020 i a d’altres actes relacionats previstos a finals d’aquest mes a Barcelona”, ha explicat la companyia, el cinquè fabricant del món de mòbils i smartphones. De fet, Vivo havia de presentar el seu nou concepte de telèfon APEX 2020 dins el certamen barceloní. “Serà presentat properament. Compartirem més actualitzacions en el moment oportú”, ha puntualitzat la tecnològica.

10. Ulefone

Els responsables de l’empresa xinesa han afirmat en un comunicat que han pres aquesta decisió per “garantir la seguretat” de “col·legues, socis i clients”.

11. NTT DoCoMo

En un breu comunicat, l’operadora japonesa NTT DoCoMo ha afirmat que ha pres la decisió tenint en compte que el virus “s’està expandint” i seguint el seu compromís “amb la seguretat de clients, empreses associades i treballadors”. La companyia japonesa tenia previst presentar el 25 de febrer dins del Mobile un projecte sobre vehicle connectat i un altre sobre solucions de la connectivitat en el món del treball.

12. Umidigi

La companyia xinesa Umidigi han decidit cancel·lar la seva participació al Mobile World Congress de Barcelona pel coronavirus, segons ha anunciat a través de les xarxes socials. En un escrit, Umidigi ha informat que prefereix mantenir els seus empleats “treballant en un ambient segur i en quarantena per respectar tota la resta de gent del món”.

13. Gigaset

L’empresa alemanya Gigaset també han decidit cancel·lar la seva participació al Mobile World Congress de Barcelona pel coronavirus, segons ha anunciat a través de les xarxes socials. Gigaset “ha valorat les implicacions i riscos que suposa el brot de coronavirus”, segons un comunicat remès a Europa Press, i “després d’una anàlisi detallada del seu impacte” ha decidit cancel·lar la seva presència al MWC.

14. Amdocs

Amdocs ha informat a través d’un comunicat que “prioritza” la salut i la seguretat dels seus treballadors, socis i clients i per això no participarà del MWC. “Tot i que apreciem les mesures de precaució implementades per GSMA, creiem que l’opció més segura és no assistir al MWC”, ha afirmat la companyia. Com ja han fet altres, l’empresa ha informat que presentarà els nous productes que tenia previstos presentar a Barcelona amb esdeveniments locals.

15. CoomScope

El president de CommScope, Eddie Edwards, ha explicat a través d’un vídeo que cancel·lava “la presència física” al MWC per la seguretat i el benestar de tothom. Edwards ha remarcat que no ha estat una decisió “presa a la lleugera” i, després de recordar que ha participat en el Mobile durant anys, ha esperat poder tornar-ho a fer en el futur.

16. Panorama Software

El màxim responsable de Panorama Software, Eynav Azarya, ha explicat a les xarxes la decisió de no participar a l’esdeveniment “per a garantir la seguretat de la població mundial” i tenint en compte que aquest esdeveniment “es convertirà en un possible centre d’infecció”. La companyia va més enllà i ha instat GSMA a organitzar un “esdeveniment online massiu” que permeti la participació de tothom.

17. McAfee

L’empresa d’antivirus ha decidit cancel·lar també la participació al Mobile per por al coronavirus. “Com en qualsevol altra fira, la nostra primera prioritat és la salut i la seguretat dels nostres treballadors i socis. Degut a les preocupacions continuades sobre el nou coronavirus, McAfee ha decidit cancel·lar la seva exhibició i participació al MWC”, ha informat l’empresa.

18. AT&T

L’empresa líder de telecomunicacions al món s’ha sumat a les cancel·lacions a última hora de dimarts. En un comunicat emès per l’empresa i recollit pel portal CNET, AT&T defensa que ha pres la decisió més “responsable”. 

19. Interdigital

L’empresa nord-americana també ha suspès l’assistència al Mobile. “Res és més important per a nosaltres que la salut i el benestar dels nostres empleats”, justificaven en un comunicat. 

20. Telnet

L’empresa espanyola Telnet va difondre a través de Twitter la notícia que cancel·la l’assistència al congrés. “Les persones són les nostres pedres angulars, i per aquest motiu hem decidit cancel·lar la nostra participació al MWC”, deien.

 

21. F5

La transnacional creadora d’aplicacions mòbils amb seu a Seattle F5 tampoc assistirà al congrés, segons detalla un comunicat al qual ha tingut accés l’ACN.

22. Dali Wireless

L’empresa de Sillicon Valley Dali Wireless tampoc vindrà a la capital catalana. “Tenint en compte que hi ha molt desconeixement encara al voltant del coronavirus, l’empresa no se sent còmoda enviant els treballadors a un esdeveniment internacional molt concorregut”, sostenen en un comunicat. 

23. Viavi Solutions

També el dimarts ha anunciat que no assistirà al MWC la companyia nord-americana Viavi Solutions. L’empresa està especialitzada en l’establiment de xarxes i serveis i seguretat òptica i rendiment, segons informa l’ACN. 

24. Iconectiv

La companyia Iconectiv també ha donat baixa de cara al Mobile. “Com l’esdeveniment de telecomunicacions més gran del món, el Mobile atrau més de 100.000 assistents de prop de 200 països. La magnitud i la naturalesa global de l’esdeveniment dificulten la seguretat i la seguretat dels membres de l’equip, que és la nostra prioritat”, defensava l’empresa. 

25. Accedian

L’empresa d’anàlisi de rendiment Accedian tampoc vindrà a la ciutat catalana. “Hem de prendre les mesures necessàries per protegir el nostre actiu més important: els treballadors”, afirmen en un comunicat. 

26. Sprint

L’operadora nord-americana de telecomunicacions Sprint assenyala en un comunicat que el seu equip no assistirà al Mobile World Congress d’aquest any a causa de les “preocupacions en el nou coronavirus”.

27. Rakuten

Segons ha expressat el seu fundador, Hiroshi Mikitani, en una publicació de Twitter, Rakuten ha decidit donar prioritat a “la salut i seguretat” dels seus clients, socis i empleats, i ha apuntat que continuaran treballant per al llançament de la seva primera xarxa mòbil nadiua en el núvol a partir d’abril.

28. Nokia

Baixa de pes la de Nokia. La companyia finlandesa ha assegurat a través d’un comunicat que la salut i la seguretat dels seus empleats és la seva “prioritat absoluta” i que després de prendre’s el “temps necessari” per avaluar la situació han decidit cancel·lar la seva participació al Mobile. “Creiem que és la decisió prudent”, afirmen des de Nokia.  L’empresa agraeix al GSMA, els governs xinès i espanyol i també a la Generalitat la feina “sense descans” que han fet per intentar fer front als reptes del coronavirus. Nokia tenia, després de Huawei i Ericcson, un dels principals estands a Barcelona, de més de 3.000 metres quadrats.

29. Deutsche Telekom

L’operadora alemanya més gran d’Europa ha decidit renunciar a participar al MWC, segons ha informat l’agència Reuters.

30. BT

L’operador de telefonia britànic BT tampoc anirà al Mobile World Congress, segons ha confirmat un portaveu de la companyia a l’ACN. “BT ha decidit que no anirem al GSMA MWC Barcelona 2020”, afirma el portaveu, que diu que malgrat “respectar” els passos presos per la GSMA per protegir els visitants de la fira, “la decisió més responsable és cancel·lar la participació”. Segons BT, cal retirar-se del Mobile per “protegir els empleats i clients”.

31. Vodafone

En un comunicat, l’empresa ha anunciat que tampoc assistirà al MWC: “Vodafone ha estat seguint amb atenció les noticies sobre el coronavirus i després de considerar-ho, hem decidit retirar-nos de l’edició d’aquest any del MWC. Hem pres aquesta decisió perquè considerem, per sobre de tot, la salut i la seguretat dels nostres treballadors, clients i socis”.

Els dubtes d’Orange

Tot i que una font pròxima al cas ha explicat aquest dimecres a l’agència Reuters que el grup francès de telecomunicacions Orange també havia decidit retirar-se de l’esdeveniment de telecomunicacions del MWC a Barcelona a causa de la preocupació pel coronavirus, més tard s’ha sabut que la decisió encara no estava presa. El màxim responsable d’Orange, Stéphane Richard, és l’actual president del grup de la GSMA, que organitza l’esdeveniment.

La noruega Telenor redueix la presència

La companyia de telecomunicacions noruega Telenor ha decidit reduir la seva presència al Mobile World Congress de Barcelona, segons ha confirmat un portaveu de l’empresa a l’ACN. Telenor, que forma part del consell general del GSMA i és un dels principals operadors del món amb 211 milions de subscripcions mòbil, enviarà menys empleats a Barcelona i també reorganitzarà els seus esdeveniments arran de l’epidèmia del coronavirus. A més, la companyia està “seguint de prop la situació” i “depenent dels propers desenvolupaments i recomanacions” no descarta fer “més canvis” en els propers dies. 

“Per ara hem reduït alguns dels nombres de participants planificats de Telenor, i com que hi ha hagut alguns canvis en el programa del MWC i d’altres empreses i organitzacions, això també afecta el nostre”, ha indicat un portaveu de l’empresa de Noruega.

Xiaomi, Samsung, Orange i SEAT confirmen la seva assistència

En declaracions a l’ACN, Xiaomi que ha assegurat que hi assistirà “segons el previst”, tot i que ha reforçat les mesures de prevenció. Fonts de Samsung han explicat a aquest diari que no hi ha canvis en els plans de la marca d’assistir a l’esdeveniment barceloní. Orange també ha confirmat que manté els plans de cara al Mobile, com també ho ha fet SEAT, que té previst presentar la seva e-scooter. De la seva banda, Telefónica ha evitat comentar la situació.

D’altra banda, hi ha algunes companyies que han cancel·lat alguns dels actes previstos, com ZTE o TCL. ZTE va comunicar que cancel·laria la roda de premsa i va aprofitar per recordar que al Mobile mostrarà les seves novetats en tecnologia 5G. TCL també va explicar que cancel·lava la roda de premsa.

Més notícies
El Govern defensa Barcelona com un destí “segur” tot i la crisi del MWC pel coronavirus
Notícia: El Govern defensa Barcelona com un destí “segur” tot i la crisi del MWC pel coronavirus
Comparteix
La consellera Meritxell Budó reclama “tranquil·litat i prudència”
El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, mentre presentava el que seria el MWC 2020 / Europa Press (David Zorrakino)
Els organitzadors del MWC es reuneixen divendres per decidir si cancel·len el congrés
Notícia: Els organitzadors del MWC es reuneixen divendres per decidir si cancel·len el congrés
Comparteix
GSMA prendrà una decisió davant la desena de cancel·lacions
Ni Sony ni Amazon: Ericsson, la baixa més crítica per al Mobile
Notícia: Ni Sony ni Amazon: Ericsson, la baixa més crítica per al Mobile
Comparteix
La cancel·lació de l'empresa sueca és la que més amenaça el congrés, pel seu potencial efecte dominó
Facebook i Cisco tampoc vindran al Mobile pel coronavirus
Notícia: Facebook i Cisco tampoc vindran al Mobile pel coronavirus
Comparteix
La companyia creada per Mark Zuckerberg ho justifica com a "mesura de precaució"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa