El degoteig de baixes anunciades els darrers dos dies per al Mobile World Congress (MWC), per por al coronavirus, –l’última la nordamericana Intel– han despertat molta atenció mediàtica. Però no totes les cancel·lacions són igual de greus per al congrés. La baixa de la marca sueca Ericsson ha quedat eclipsada per companyies molt conegudes pel gran públic, com Sony, Amazon i LG. No obstant, pel que fa a telefonia mòbil, les tres firmes estan lluny de ser tan representatives com l’empresa escandinava. La seva absència sí que pot generar un efecte dominó en un sector molt interdependent. “La d’Ericsson és una baixa notable”, sosté l’enginyer informàtic i fundador de l’agència digital Mortensen, Josep Maria Ganyet.

Al 1876 la companyia va començar a caminar gràcies a Lars Magnus Ericsson. Actualment, l’empresa és la segona proveïdora de xarxes de telecomunicacions del món, només per darrere de la xinesa Huawei. “Ni Sony, ni Amazon ni LG són tan importants en el sector de la telefonia”, apunta el periodista especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació i la comunicació Albert Cuesta.

Coincideix amb ell Josep Maria Ganyet: “La baixa d’Ericsson pot provocar efecte dominó”. Argumenta que el pes de la companyia és molt rellevant en la tecnologia 5G i el fet que no assisteixin pot portar altres empreses a cancel·lar la participació. La idea del Mobile és propiciar un espai on els actors del sector de telefonia exposen les seves novetats però, per sobre de tot, tanquen contractes. “La part menys important del congrés són els productes que s’hi presenten”, comenta Ganyet.

Això sí, els anuncis de companyies tan “mediàtiques” com Amazon, Sony i LG que renuncien al Mobile per por a l’alerta sanitària sacsegen l’opinió pública. Cuesta, però, insisteix a matisar la rellevància d’aquestes companyies. “Amb prou feines aconsegueixen mantenir les divisions de telefonia mòbil”, afirma. Ericsson, en canvi, basa la seva activitat en aquest sector. “És la segona més important pel que fa a xarxes de telecomunicacions”, aprofundeix el doctor en Telecomunicació Ferran Adelantado

[r:2]

Una altra de les companyies que han cedit a la por al coronavirus ha estat Nvidia, dels Estats Units. En aquest cas la importància es mesura en la col·laboració estreta entre els organitzadors del congrés, el consorci GSMA, i Nvidia. Tal com explica Albert Cuesta, la companyia nord-americana patrocinava les novetats en intel·ligència artificial. 

“Setmana decisiva”

El Mobile afronta des de dilluns una “setmana decisiva”, segons Josep Maria Ganyet. Durant els pròxims set dies les reunions de la cúpula de les empreses que han d’assistir al congrés seran clau per afegir possibles noves cancel·lacions per por al coronavirus. Si aquesta setmana caiguessin companyies tan rellevants del sector com Samsung o Huawei, considera Ganyet, el MWC perillaria de forma considerable

[r:1]

De la mateixa manera que Ericsson, una companyia com Samsung atrau moltes altres que volen fer negoci amb ells. En cas de no assistir al congrés, molts no veurien sentit a traslladar-se a Barcelona perquè no en traurien prou benefici per rendibilitzar el viatge. 

Conseqüències de cancel·lar el congrés

Davant la “setmana decisiva” a què s’enfronten els organitzadors, les conseqüències d’una possible cancel·lació s’han de començar a considerar. “L’impacte del MWC per a Barcelona és de 430 milions”, recorda Albert Cuesta per justificar que no celebrar el congrés afectaria clarament l’economia de la ciutat. L’enfocament de Josep Maria Ganyet és diferent: una crisi enguany no compromet la permanència del congrés a Catalunya. Després de diverses amenaces al Mobile que es podien atribuir a la idiosincràsia de la capital catalana, com ara la inestabilitat política o les vagues de taxistes, en aquesta ocasió no es podria establir el vincle. “Seria un fet aliè a la ciutat”, conclou Ganyet.

Més notícies

El MWC més difícil: 5 desercions i un veto a 2 setmanes de l’inici

Notícia: El MWC més difícil: 5 desercions i un veto a 2 setmanes de l’inici
Comparteix
L'última baixa, la de la japonesa Sony, arriba després que l'organització del congrés anunciés el veto a les persones que viatgin a la Xina durant les dues setmanes prèvies a l'inici
Notícia: El MWC més difícil: 5 desercions i un veto a 2 setmanes de l’inici - Mobile

La Generalitat i l’Ajuntament asseguren que el MWC no se suspendrà

Notícia: La Generalitat i l’Ajuntament asseguren que el MWC no se suspendrà
Comparteix
Tant el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, com el tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, criden a la calma malgrat les desercions pel coronavirus
Notícia: La Generalitat i l’Ajuntament asseguren que el MWC no se suspendrà - Mobile
El Gremi d'Hotels de Barcelona segueix

Els hotelers ja noten les cancel·lacions del Mobile pel coronavirus

Notícia: Els hotelers ja noten les cancel·lacions del Mobile pel coronavirus
Comparteix
El Gremi d'Hotels de Barcelona mostra preocupació i admet cancel·lacions per les baixes al MWC pel coronavirus
Notícia: Els hotelers ja noten les cancel·lacions del Mobile pel coronavirus - Mobile

El principal operador de telefonia del Japó tampoc vindrà al Mobile pel coronavirus

Notícia: El principal operador de telefonia del Japó tampoc vindrà al Mobile pel coronavirus
Comparteix
NTT Docomo se suma a Ericsson i altres quatre empreses que han cancel·lat la seva assistència
Notícia: El principal operador de telefonia del Japó tampoc vindrà al Mobile pel coronavirus - Mobile

La xinesa Umidigi i l’alemana Gigaset també cancel·len la seva participació al Mobile

Notícia: La xinesa Umidigi i l’alemana Gigaset també cancel·len la seva participació al Mobile
Comparteix
Ja són 8 les grans companyies que han suspès la seva participació al congrés per por al coronavirus
Notícia: La xinesa Umidigi i l’alemana Gigaset també cancel·len la seva participació al Mobile - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a febrer 11, 2020 | 12:21
    JordiP febrer 11, 2020 | 12:21
    A ningú se l'hi ha acudit de proposar que s'estudiï la possibilitat d'estudiar si podria postposar-s'hi el Congrés un mes, per exemple, a veure quina evolució seguia l'epidèmia?

Nou comentari

Comparteix