La Generalitat i l’Ajuntament asseguren que el MWC no se suspendrà

Tant el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, com el tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, criden a la calma malgrat les desercions pel coronavirus

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha assegurat aquest dilluns que el Mobile World Congress (MWC) “en cap cas” se suspendrà ni s’endarrerirà, i ha demanat no generar alarmismes, després de les cancel·lacions d’empreses com Ericsson, Nvidia, LG, Amazon i Sony davant el brot de coronavirus.

En una entrevista de Rac1, Puigneró ha defensat que té “plena confiança” que el MWC es desenvoluparà amb normalitat i ha indicat que ho tenen tot preparat. “Estem, evidentment, preocupats pel que està succeint amb el tema del coronavirus i estem prenent les mesures perquè tot vagi amb normalitat, però el MWC no penja d’un fil”, ha afirmat. El conseller de Polítiques Digitals ha remarcat que no s’ha produït cap cas de coronavirus a Catalunya: “És un lloc segur de coronavirus”. “El que no podem permetre és que se’ns inoculi el virus de la por, que seria el pitjor que ens podria passar“, ha valorat Puigneró.

Puigneró ha emfatitzat que “no hi ha cap motiu” per a no anar al Mobile i ha dit que estan en contacte permanent amb els organitzadors del saló, la GSMA. “Cada any surten qüestions sobrevingudes respecte al Mobile. Enguany que ens pensàvem que tot ja ho teníem controlat, va i apareix aquest coronavirus”, ha exposat, i ha recalcat que GSMA, Fira de Barcelona i Generalitat estan preparats per a tornar a fer un bon saló. Sobre les empreses que han anunciat que no assistiran, Puigneró ha sostingut que el número total de les quals vindran al MWC “són moltes més” i que no vénen per les polítiques d’empresa que no deixen viatjar als seus treballadors pel món davant el brot, no per una qüestió exclusiva del saló o de Catalunya.

Collboni: “Barcelona està preparada”

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat aquest dilluns que ara mateix “no es contempla cap escenari que no sigui el de celebrar amb normalitat el Mobile”. Després que Sony i Amazon s’hagin sumat a la decisió d’altres empreses de no participar al congrés pel coronavirus, Collboni ha assenyalat que Barcelona està “preparada” per acollir l’edició d’enguany. Sobre l’anunci de les empreses que no hi participaran, ha afegit que espera que sí que puguin venir l’any que ve. Davant la possibilitat que s’ajorni o no l’esdeveniment -previst del 24 al 27 de febrer-, el tinent d’alcalde ha deixat clar que la decisió pertoca a l’organització, és a dir, a la GSMA.

En tot cas, ha recordat que el MWC compta amb prop de 2.800 expositors que sí que han confirmat la seva assistència. “La immensa majoria d’empreses mantenen que vindran”, ha assegurat, reconeixent que algunes “grans” no vindran. “Els organitzadors ho estan preparant amb totes les possibilitats sobre la taula, amb tota la decisió de tirar-ho endavant”, ha apuntat. Des del consistori, ha afirmat Collboni, tenen “tots els serveis preparats” i juntament amb l’administració catalana i estatal estan treballant per “garantir la millor Mobile possible” des del punt de vista de la seguretat, la mobilitat i la salut. De fet, ha destacat que des de les administracions s’està treballant seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i l’OMS. “Cada decisió que es prengui com a mesura de prevenció es farà sempre d’acord amb les autoritats”, ha indicat, assegurant que per ara no hi ha canvis respecte fa 24 hores.

Més informació

Comentaris

    odisea 10/02/2020 1:46 pm
    A los que no vienen,muchas gracias sin vosotros no habra contagio.

Nou comentari